Lukemisen linjaukset äidinkielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmissa - Kauppinen, Merja (Virittäjä, 2010)
Väitöksenalkajaisesitelmä 18. syyskuuta 2010 Jyväskylän yliopistossa. Merja Kauppinen: Lukemisen linjaukset. Lukutaito ja sen opetus perusopetuksen äidinkielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmissa. Jyväskylä studies in humanities 141. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto 2010.