Yhteisestä toiminnasta yhteiseen kieleen - Savijärvi, Marjo (Virittäjä, 2011)
Marjo Savijärven suomen kielen alaan kuuluva väitöskirja tarkastettiin Helsingin yliopistossa 2. joulukuuta 2011. Vastaväittäjänä toimi tohtori Minna Suni Jyväskylän yliopistosta ja kustoksena professori Salla Kurhila. Marjo Savijärvi: Yhteisestä toiminnasta yhteiseen kieleen. Keskustelunanalyyttinen tutkimus toisen kielen oppimisesta kielikylpypäiväkodin arkitilanteissa. Helsinki: Helsingin yliopiston suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitos 2011. Kirja on luettavissa myös verkkojulkaisuna: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-7309-0.