Yhteiskuntaopin opiskelun kieliympäristö ja käsitteet. Toisella kielellä opiskelevan haasteet ja tuen tarpeet - Saario, Johanna (Virittäjä, 2012)
Johanna Saarion soveltavan kielitieteen alaan kuuluva väitöskirja tarkastettiin Jyväskylän yliopistossa 28. tammikuuta 2012. Vastaväittäjänä toimi professori Arja Virta Turun yliopistosta ja kustoksena professori Mirja Tarnanen. Johanna Saario: Yhteiskuntaopin kieliympäristö ja käsitteet. Toisella kielellä opiskelevan haasteet ja tuen tarpeet. Jyväskylä studies in Humanities 172. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto 2012. Kirja on luettavissa myös verkkojulkaisuna osoitteessa: http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-4627-2.