Alakouluikäisten leksikaalinen tieto ja taito: toisen sukupolven suomi ja S1-verrokit - Honko, Mari (Virittäjä, 2013)
Mari Hongon suomen kielen alaan kuuluva väitöskirja tarkastettiin Tampereen yliopiston kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikössä 26. marraskuuta 2013. Vastaväittäjänä toimi professori Scott Jarvis Ohion yliopistosta ja kustoksena professori Anneli Pajunen. Mari Honko: Alakouluikäisten leksikaalinen tieto ja taito. Toisen sukupolven suomi ja S1-verrokit. Acta Universitatis Tamperensis 1865 / Acta Electronica Universitatis Tamperensis 1346. Tampere: Tampere University Press 2013. Kirja on luettavissa osoitteessa http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-44-9251-8.