Horjuvan äännekannan vaarinotosta ja merkinnästä suomen kansankielen sanavarojen keruutyössä - Rapola, Martti (Virittäjä, 1936)
Über das Beobachten und Aufzeichnen des schwankenden Lautstandes beim Sammeln des Wortschatzes der finnischen Mundarten (saksa)