Jalkaväen raskas aseistus, sen tarve ja sijoitus organisaatioomme

Kirjoittajat

  • Y. A. Järvinen Puolustusvoimat

Avainsanat:

Jalkaväki, raskas aseistus, organisaatio

Abstrakti

Johdannossa todetaan, että aihetta on viimeaikoina käsitelty runsaasti julkisuudessa ja tämän "tutkielman" myötä mitään uutta ja mullistavaa ei ole tullut esille. Artikkeli lähinnä selventää aikaisempia ajatuksia. Ensimmäisessä luvussa tarkastellaan jalkaväkemme nykyistä raskasta aseistusta, joina tuodaan esille konekivääri ja kranaatinheitin. Luvun alkuosassa tarkastellaan olosuhteita ja niiden aseille asettamia vaatimuksia. Luvun painopiste on jalkaväen raskaan aseistuksen tarpeessa eri taistelulajeissa ja erilaisissa maastoissa.
Aluksi käsitellään omina osioinaan puolustusta ja hyökkäystä metsämaastossa sekä avomaastossa. Niissä kussakin käsitellään yksityiskohtaisesti toimintatapoja ja raskaiden aseiden (konekivääri, kranaatinheitin, hyökkäysvaunun torjunta-ase) tarvetta. Esimerkkinä esitellään muun muassa venäläisen divisioonan hyökkäysryhmitys. Johtopäätöksissä esitetään muun muassa, että "Tärkeimpänä ja kiireellisimpinä yleisinä vaatimuksina täytynee joka tapauksessa pitää krh.aseistuksen tuntuvaa lisäämistä, konekiväärien porrastamista jo organisaatiossa, ja sellaista hv.torjunta-aseistusta, jonka lukumäärää sallii syvän porrastuksen ja välittömän liittämisen yksiköihinkin ja jonka paino ei riistä jalkaväen liikkuvuutta."

Tiedostolataukset

Julkaistu

1937-01-01

Viittaaminen

Järvinen, Y. A. (1937). Jalkaväen raskas aseistus, sen tarve ja sijoitus organisaatioomme. Tiede ja ase, 5(5), 146–193. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47283

Numero

Osasto

Artikkelit