Ylijohdon ja yhtymän tykistö toisessa maailmansodassa sekä ylijohdon tykistölle kuuluvat tehtävät ja käyttötavat meillä

Kirjoittajat

  • U. Mielonen Pääesikunta

Avainsanat:

Kenttätykistö, ylijohdon tykistö, toinen maailmansota

Abstrakti

Ensimmäisessä luvussa käsitellään tykistön yleistä kehitystä toisessa maailmansodassa, käsitellen muun muassa patteristojen ja pataljoonien suhdelukua ja perusyhtymien tykistöä eri maiden armeijoissa. Lisäksi tarkastelussa on ylijohdon ja perusyhtymien tykistön kokonaissuhteet. Tykistötaktiikan tarkastelussa tuodaan esille kenttätykistön osuus sotatoimissa, yllätyselementti, massakäyttö ja tulen liikkuvuus. Lisäksi tarkastellaan keskitettyä johtamista ja yhteistoimintaa. Tekniikan osalta tarkastelussa ovat eri maiden tykkikalusto, ampumatarvikkeet, tulenjohto- ja mittauskalusto, viestivälineet ja tasokalusto sekä ampumamenetelmät.
Seuraavassa luvussa , "Ylijohdon tykistö toisessa maailmansodassa", tarkastellaan ensin tehtäviä hyökkäys- ja puolustusoperaatiossa. Lisäksi käsitellään eri maiden organisaatioita tykistöllisestä näkökulmasta. Tykistön käyttöä koskevassa osiossa käsitellään johtamista, toiminnan valmistelua ja tulen käyttöä. Viimeisessä luvussa tarkastellaan ylijohdon tykistölle kuuluvia tehtäviä ja käyttötapoja meillä, käsitellen hyökkäys- ja puolustusoperaatiot. Lisäksi käsittelyssä ovat tykkikalusto ja organisaatio sekä käyttö.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1956-01-01

Viittaaminen

Mielonen, U. (1956). Ylijohdon ja yhtymän tykistö toisessa maailmansodassa sekä ylijohdon tykistölle kuuluvat tehtävät ja käyttötavat meillä. Tiede ja ase, 14(14), 123–162. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47367

Numero

Osasto

Artikkelit