Katsaus tutkateknillisen tiedustelun ja häirinnän sekä näiden torjuntatoimenpiteiden menetelmiin ja kehitykseen

Kirjoittajat

  • Oiva K. Aro Pääesikunta

Avainsanat:

Tutkatekniikka, tiedustelu, häirintä, torjunta

Abstrakti

Artikkelissa "luodaan suppea katsaus tutka-alan eriasteisiin sekundäärisiin toimintoihin - tiedusteluun, häirintään, ja niiden torjumiseen - niiden tietojen perusteella, joita alan ammattijulkaisuista on voitu saada. Katsauksen rungon muodostavat alan sotakokemukset, joista selvästi käykin ilmi tutka-alan vastatoimenpiteiden ja niiden ´kerrannaisten ´laajuus, laatu ja merkitys sodan eri vaiheissa." Toisessa luvussa tarkastellaan tutkateknillistä tutkimusta ja tiedustelua, kuten tieteellistä tutkimustyötä, teknillisiä tiedustelumenetelmiä ja tutkatiedustelun estämistä.
Kolmannessa luvussa, "Tutkan häiriöt ja häirintä", käsitellään tutkan häiriötekijöitä, aktiivista häirintää ja sen ilmenemistä. Viimeisessä luvussa tarkastelun kohteena ovat häirinnän torjuntamenetelmät, sitä rajoittavat tekijät ja keinot sekä varsinaiset torjuntamenetelmät. Lisäksi otetaan muutamia esimerkkejä käytännön sovellutuksista toisessa maailmansodassa. Artikkeli päättyy tulevaisuuden kehitysnäkymiin.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1956-01-01

Viittaaminen

Aro, O. K. (1956). Katsaus tutkateknillisen tiedustelun ja häirinnän sekä näiden torjuntatoimenpiteiden menetelmiin ja kehitykseen. Tiede ja ase, 14(14), 314–335. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47373

Numero

Osasto

Artikkelit