Katsaus raketti- ja ohjusalan viimeaikaiseen kehitykseen

Kirjoittajat

  • E. Peura Pääesikunta

Avainsanat:

Raketit, ohjukset, kehitys

Abstrakti

Selostuksen toisessa luvussa tarkastellaan voimalaitteita ja todetaan, että käytössä olevat reaktiomoottorit voidaan jakaa kahteen pääryhmään, jotka ovat rakettimoottori ja aerobimoottori. Rakettimoottoreista tarkastellaan ruutirakettimoottorin ja nesterakettimoottorin toimintaperiaatetta ja rakennetta sekä kehitysnäkymiä. Aerobimoottoreista esitellään vastaavasti pulssi-, turbo- ja patoaerobimoottori.
Seuraavassa luvussa, "Ohjausjärjestelmät", todetaan, että menetelmän perusteella ohjausjärjestelmät voidaan jakaa komento-, reitti- ja maalinhaku- eli itseohjaukseen. Luvussa tarkastellaan lyhyesti niiden toimintaperiaatteita ja kehitysnäkymiä. Neljännessä luvussa käsitellään raketinheittimiä ja rakettiammuksia. Viidennessä luvussa, "Ohjaama-aseet", käsitellään tykistö-, panssarintorjunta-, ilmatorjunta-, torjuntahävittäjä- rynnäkkölentokoe-, kauko- ja erikoisohjuksia. Niistä esitellä lyhyesti käyttökohteet ja keskeiset ominaisuudet. Lopuksi kuvataan ohjaama-aseiden kehittämiseen liittyvä tutkimustyö. Artikkelin lopussa on kaksi taulukkoa käytössä olevista raketinheittimistä ja rakettiammuksista sekä ohjuksista.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1957-01-01

Viittaaminen

Peura, E. (1957). Katsaus raketti- ja ohjusalan viimeaikaiseen kehitykseen. Tiede ja ase, 15(15), 231–257. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47383

Numero

Osasto

Artikkelit