Ilmamaalin ampumaopillista tarkastelua nykyhetkellä

Kirjoittajat

  • Niilo A. A. Simojoki Puolustusvoimat
  • K. J. Malmborg Puolustusvoimat

Avainsanat:

Ilmamaali, ampumaoppi, torjunta

Abstrakti

Artikkelin johdannossa todetaan, että ilmamaalin tuhoaminen on käynyt erittäin ajankohtaiseksi. "Yhä kasvavan ydintaisteluvälineistön käyttömahdollisuuksiin liittyvän vaaran takia joudutaan torjunnalle asettamaan olennaisesti uusia vaatimuksia..torjunnalle on asetettava kategorinen maalin tuhoamisen vaatimus." Artikkelissa tarkastellaan lentokonetta maalianalyysinä. Toisessa luvussa tarkastellaan lentokonemaalin karakterististen ominaisuuksien ja niiden seurauksia yleisesti. Osin yksityiskohtaisessa teknisessä tarkastelussa ovat suuri nopeus, kolmiulotteinen liikkumiskyky, suhteellisen pieni koko ja tuhoamisvaikeus.
Kolmannessa luvussa tarkastellaan kehitysnäkökohtia ampumaopin kannalta, todeten, että kehityksen hallitsevimmaksi tekijäksi on tullut nopeus. Viimeisessä luvussa, "Ammunnan mahdollisuuksien yleistä arviointia", tuodaan esille muun muassa niitä tekijöitä, joihin voidaan vaikuttaa sekä tarkan etäisyyden määrittämisen merkitystä ja eräitä laskennallisia vertailuja eri sytyttimien välillä. Artikkelin liitteinä on matemaattisessa tarkastelussa käytettyjä perusteita.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1957-01-01

Viittaaminen

Simojoki, N. A. A., & Malmborg, K. J. (1957). Ilmamaalin ampumaopillista tarkastelua nykyhetkellä. Tiede ja ase, 15(15), 258–304. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47384

Numero

Osasto

Artikkelit