Katsaus viestialan teknilliseen kehitykseen

Kirjoittajat

  • P. Myyryläinen Pääesikunta

Avainsanat:

Viestila, tekniiika, kehitys

Abstrakti

Kirjoittaja toteaa johdannossa, että viestitekniikka on kehittynyt viimeaikoina erittäin voimakkaasti ja satelliitit ovat tulleet mukaan kuvaan. Hajautettu toiminta ja liikkuvuus ovat uusia haasteita viestialalle. Toisessa luvussa tarkastellaan teleteknillistä kehitystä ulkomailla. Radiotekniikan puitteissa tuodaan esille satelliittien merkitys sekä elektronisten laitteiden kehityspiirteitä. Seuraavaksi käsitellään suuntaradiotekniikkaa ja siihen vaikuttavia teknisiä tekijöitä muun muassa transistoroinnin lisääntyminen. Puhelintekniikan puitteissa tarkastellaan puhelinkeskusten kehittymistä, kaukokirjoittimia, puhelinkoneita, verkkotekniikka ja automaattitekniikkaa sekä esitellään muutamia laiteuutuuksia.
Kolmannessa luvussa, "Teletekniikan ja vahvavirtatoiminnan kehitys kotimaassa", käsitellään ensin radiotoimintaa, -tekniikkaa ja -teollisuutta ml. televisiotoiminta. Puhelintoiminnan ja -teollisuuden puitteissa tarkastellaan muun muassa yksityisen puhelintoiminnan keskittymistä, puhelinliikenteen automatisointitilannetta. Vahvavirtatoiminnan osalta tarkastellaan sähköenergian tuotantoa ja käyttöä kehityspiirteineen. Kirjoittaja toteaa lopuksi johtopäätöksissään esimerkiksi laitekokojen pienenevän jatkuvasti. Artikkelin lopussa on seliteluettelo ammattitermeistä.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1961-01-01

Viittaaminen

Myyryläinen, P. (1961). Katsaus viestialan teknilliseen kehitykseen. Tiede ja ase, 19(19), 338–368. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47423

Numero

Osasto

Artikkelit