Suomen Sotakorkeakoulu 50-vuotias

Kirjoittajat

  • Helge Seppälä Sotakorkeakoulu

Avainsanat:

Sotakorkeakoulu, 50 vuotta

Abstrakti

Artikkelin alkuosassa tarkastellaan Sotakorkeakoulun syntyvaiheita ja kehittymistä ennen talvisotaa. Seuraavaksi tarkastellaan sotien jälkeisissä vaiheita ja keskeisiä muutoksia opetuksen sisällössä ja järjestelyissä sekä eräitä keskeisiä tapahtumia. Korkeakoulun 40-vuotisjuhlassa todetaan olleen Tasavallan presidentin lisäksi olleen läsnä muun muassa puolustus-, ulko-, valtiovarain- ja kauppa- ja teollisuusministereiden. Yleisesikuntaupseereiden jatkokoulutusta käsiteltäessä esitellään Sotakorkeakoulussa toimeenpantuja erilaisia kursseja tai opetustilaisuuksia, kuten muun muassa tiedustelu-upseerikurssit ja ylemmän päällystön opetustilaisuudet. Maanpuolustuskurssien osalta tarkastellaan tämän koulutusmuodon muotoutumisen vaiheita ja kurssien merkitystä maanpuolustuksen eri osatekijöiden tietoisuuden lisääjänä.
Artikkelin loppuosassa, "Sotakorkeakoulu tänään", käsitellään koulurakennuksen kuntoa ja opiskeluoloja sekä niiden kehittymistä. Lisäksi esitellään lyhyesti Sotakorkeakoulun tehtävä, kokoonpano, oppilaiden valinta pääsykokeineen ja opintojen järjestelyjä. Tutkintoja ja oppiaineita käsiteltäessä, esitellään muun muassa tutkintovaatimuksia sekä oppiaineiden tuntimääriä opintosuunnittain vuosina 1972-1973. Sotatieteellisen tutkimustyön esittelyn yhteydessä esitellyssä taulukossa todetaan, että korkeakoulussa on laadittu siihen mennessä yhteensä 1080 diplomityötä. Artikkelin lopussa käsitellään lyhyesti yleisesikuntaupseereiden jatkokoulutusta ja tuodaan esille Sotakorkeakoulun tulevaisuuden näkymiä.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1974-01-01

Viittaaminen

Seppälä, H. (1974). Suomen Sotakorkeakoulu 50-vuotias. Tiede ja ase, 32(32), 5–32. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47539

Numero

Osasto

Artikkelit