Sääpalvelu

Kirjoittajat

  • Kari Höglund Puolustusvoimat

Avainsanat:

Sääpalvelu, puolustusvoimat

Abstrakti

Artikkelin aluksi selvitetään sääolojamme yleisellä tasolla sekä selvennetään eräitä käsitteitä. Seuraavassa luvussa, "Sääpalvelun historiaa", tarkastellaan ensin yleistä sääpalvelua ja sen jälkeen puolustusvoimien sääpalvelua todeten muun muassa, että vasta 1930-luvulla kiinnitettiin huomiota ajanmukaisen sääpalveluorganisaation puuttumiseen.
Kolmannessa luvussa käsittelyssä on sääpalvelu talvi- ja jatkosodissa, joissa tuodaan esille muun muassa johtosuhteet, resurssit, järjestelyt ja toimintaperiaatteet. Seuraavassa luvussa, "Sää palvelu tänään", esitellään ensin yleinen sääpalvelu toimintaperiaatteineen ja sitten puolustusvoimien sääpalvelu ml. sen tukeutuminen Ilmatieteen laitokseen. Viimeisessä luvussa tarkastelun kohteena on sään ja säähavaintojen merkitys sotilaallisessa toiminnassa, käsitellen säätekijöiden vaikutusta, säätä 'aseena', ballistista sääpalvelua, sääsatelliitteja sekä laseria sääpalvelussa.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1981-01-01

Viittaaminen

Höglund, K. (1981). Sääpalvelu. Tiede ja ase, 39(39), 223–246. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47619

Numero

Osasto

Artikkelit