Kehittyvä jalkaväki

Kirjoittajat

  • Aulis Leinonen Puolustusvoimat
  • Martti Hossi Puolustusvoimat
  • Pekka Hämäläinen Puolustusvoimat
  • Asko Kohvakka Puolustusvoimat

Avainsanat:

Jalkaväki, kehittäminen, 1980-luku

Abstrakti

Johdannossa todetaan, että "Maavoimat ja jalkaväki sen keskeisimpänä aselajina elävät tällä hetkellä merkittävän kehityksen kautta." Prikaati 80 on otettu koulutuskäyttöön ja kanta- ja suojajoukkojen varustaminen on aloitettu. Hankintojen osalta johdannossa todetaan muun muassa, että jalkaväen liikkuvuutta on parannettu, tulivoimaa lisätty sekä hankittu häirintää kestäviä viestivälineitä. Lisäksi pimeätoimintavälineiden hankinnat on aloitettu. Myös jalkaväen varusmieskoulutusta on yhdenmukaistettu. Kehittäminen painottuu tämän vuosikymmenen jälkipuoliskolle ja seuraavan vuosikymmenen alkupuolelle. Artikkelissa tarkastellaan "yleisellä tasolla jalkaväkijoukkojemme kokoonpanoihin ja liikkuvuuteen liittyviä kehitysnäkymiä.
Jalkaväen kehitystä on tulivoiman ja pimeätoiminnan osalta tarkasteltu yleisesti sitomatta niitä omaan organisaatioomme. Tarkoituksena on esittää selvästi havaittavat kehityslinjat painopisteen ollessa asejärjestelmien kehityksessä."
Ensimmäisissä luvuissa tarkastellaan jalkaväen yleisjoukkojen organisaatioiden kehittymistä ja tulivoimaa. Seuraavana esitellään liikkuvuutta, pimeätoimintakykyä ja taktillisia käyttöperiaatteita. Viimeisessä luvussa tarkastelussa on varusmiesten reserviläisten ja henkilökunnan koulutus sekä koulutuslaitteet ja ohjesäännöt..

ISBN: 951-99761-6-7

Tiedostolataukset

Julkaistu

1986-01-01

Viittaaminen

Leinonen, A., Hossi, M., Hämäläinen, P., & Kohvakka, A. (1986). Kehittyvä jalkaväki. Tiede ja ase, 44(44), 64–90. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47680

Numero

Osasto

Artikkelit