Hämeenmaa - luokan miinalaivan hankintaprojekti

Kirjoittajat

  • Työryhmä (Nimet artikkelin lopussa) Puolustusvoimat

Avainsanat:

Miinalaiva, hankintaprojekti

Abstrakti

Artikkelin alussa todetaan, että "artikkeli on kirjoitettu yhteistoiminnassa Maanpuolustuskorkeakoulun, merivoimien ja miinalaivojen rakentajatelakan välillä tarkoituksena antaa lukijalle kuva tämäntyyppisen, suuren hankintaprojektin käynnistämisestä, suunnittelusta ja itse toteutuksesta. Kirjoittajina on toiminut upseereita ja erikoisupseereita sekä insinöörejä, jotka ovat työskennelleet projektissa suunnittelijoina, järjestelmähankkijoina tai rakennusvalvojina. Myös Hämeenmaa-luokan miinalaivan tämänhetkiset käyttäjät ovat antaneet panoksensa artikkelin syntymiseen."
Johdannossa tarkastellaan miina-aseen merkitystä, miinoitteiden laskemiseen tarvittavan alusluokan tarvetta, suunnittelun teknis-taloudellisia lähtökohtia sekä hankinnan kaupallista toteutusta ja projektiorganisaation muodostumista. Toisessa luvussa käsitellään aluksen eri osakomponenttien suunnittelua ja teknistä toteutusta. Seuraavaksi käsitellään merivoimien ja telakan toimintaa alusten rakentamisessa ja rakennusvalvonnassa. Neljännessä luvussa käsitellään alusten käyttöönottoa, käyttöä ja liittymistä merivoimien johtamisjärjestelmään. Viimeisessä luvussa tarkastellaan laituri- ja varastorakentamista sekä alusluokan huoltojärjestelyjä. Yhdistelmän lopussa todetaan, että " Artikkelissa kuvatun prosessin tuloksena on syntynyt kaikki osakokonaisuudet kattava miinoitusjärjestelmä, johon miinojen ja alusten lisäksi sisältyvät huoltoresurssit, varasto-, satama- ja laiturijärjestelyt, sekä koulutettu henkilöstö aluksilla ja maaorganisaatiossa."

Tiedostolataukset

Julkaistu

1994-01-01

Viittaaminen

lopussa), T. (Nimet artikkelin. (1994). Hämeenmaa - luokan miinalaivan hankintaprojekti. Tiede ja ase, 52(52), 140–162. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47765

Numero

Osasto

Artikkelit