Asejärjestelmien ja ampumatarvikkeiden kehitysnäkymiä

Kirjoittajat

  • Juhani Sillanpää Pääesikunta

Avainsanat:

Asejärjestelmät, ampumatarvikkeet, kehittäminen

Abstrakti

Artikkelin johdannossa kirjoittaja toteaa, että " Pyrin tässä tutkimuksessa luotaamaan asejärjestelmien viimeaikaista kehittymistä ja lähitulevaisuuden kehitysnäkymiä sekä hieman ennustamaan myös tulevaisuuteen." Lisäksi hän toteaa, että tietoa on ollut runsaasti saatavilla ja haasteeksi onkin muodostunut oleellisen tiedon seulominen ja niiden pohjalta päätelmien ja analyysien tekeminen. Käsiasejärjestelmiä käsittelevässä luvussa todetaan, että muun muassa erikoisjoukkojen myötä on tullut tarve erikoisaseille ja muutoinkin käsiaseiden kehittämiselle. Luvussa esitellään käsiaseiden lisäksi rynnäkkökivääreitä, ryhmäaseita, tarkkuusaseita sekä etsintäsensoreita ja tähtäinjärjestelmiä. Seuraavana otetaan tarkasteluun panssarintorjunta-asejärjestelmät. Sinkoaseiden esittelyn lisäksi todetaan taistelukärjen parantamistoimenpiteet. Ohjusten osalta todetaan kehittämisen tavoitteet, kuten ampumamatkan pidentäminen ja tehon kasvattaminen.
Neljännessä luvussa tarkastellaan panssarivaunuja ja niiden asejärjestelmiä. Siinä todetaan muun muassa kevyiden vaunujen arvostuksen nousu ja taistelupanssarivaunujen kehityssuuntia eri maissa. Kranaatinheitinjärjestelmien esittelyn yhteydessä käsitellään muun muassa erikoisammuksia. Lisäksi artikkelissa tarkastellaan ilmatorjunta-, tykistö- ja erikoisjärjestelmiä. Yhdistelmässä korostetaan, että kustannustason nousu olisi saatava hallintaan.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1997-01-01

Viittaaminen

Sillanpää, J. (1997). Asejärjestelmien ja ampumatarvikkeiden kehitysnäkymiä. Tiede ja ase, 55(55), 110–133. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47797

Numero

Osasto

Artikkelit