Miten maanpuolustuksellista suhdetoimintaa olisi maassamme hoidettava rauhan aikana

Kirjoittajat

  • L. Koho Pääesikunta

Avainsanat:

Suhdetoiminta, maanpuolustus, rauhan aika

Abstrakti

Kirjoittaja analysoi johdannossa aluksi eräitä sotaan liittyviä sosiaalipsykologisia piirteitä ja totaalisen puolustuksen vaatimuksia. "Maanpuolustuksellisen suhdetoiminnan kokonaispäämääränä on saavuttaa koko kansan jakamaton suopeus maanpuolustusjärjestelyjä kohtaan, niin että saataisiin aikaan valtakunnallinen kokonaisohjelma." Toisessa luvussa käsitellään suhdetoiminnan yleistä olemista ja käsitesisältöä. Kolmannessa luvussa, "Suhdetoiminnan välineet", tarkastellaan yleisten periaatteiden lisäksi, käytössä olevia välineitä ja henkilökohtaisen työn merkitystä, jolla todetaan olevan keskeinen merkitys suhdetoiminnassa.
Seuraava luvussa tarkastellaan vastuuta maanpuolustuksellisen suhdetoiminnan hoitamisessa pyrkien löytämään vastaus kysymykseen, "kenelle kuuluu ensisijaisesti vastuu kansan suopean ja maanpuolustukselle tukea antavan mielipiteen muodostamisesta". Käsittelyssä ovat valtiovallan ja puolueiden sekä puolustuslaitoksen vastuut. Viides luku, joka muodostaa artikkelin painopisteen, tarkastellaan maanpuolustuksellisen suhdetoiminnan ohjelmaa, todeten, että suhdetoimintaohjelma jaetaan yleisesti kolmeen vaiheeseen, joita ovat suhdetoiminnan tutkimusvaihe, ohjelman suunnittelu ja täytäntöönpano. Tutkimuksen lisäksi luvussa käsitellään muun muassa suhdetoiminnan kitkatekijöitä tilastollisilla perusteilla sekä virhekäsitysten vaarallisuutta. Yhdistelmässä todetaan, että "Rauhan aikaisen maanpuolustuksellisen suhdetoiminnan hoitaminen vaatii pitkäjännitteistä ohjelmaa. Tuloksia voidaan saavuttaa vai useiden toisiinsa liittyvien toimenpiteiden avulla."

Tiedostolataukset

Julkaistu

1961-01-01

Viittaaminen

Koho, L. (1961). Miten maanpuolustuksellista suhdetoimintaa olisi maassamme hoidettava rauhan aikana. Tiede ja ase, 19(19), 32–72. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47417

Numero

Osasto

Artikkelit