Kenttätykistön ilmatorjunnan tarve sekä reaaliset toteuttamismahdollisuudet meikäläisissä olosuhteissa

Kirjoittajat

  • Matti Tykkä Puolustusvoimat

Avainsanat:

Kenttätykistön ilmatorjunta, Suomi

Abstrakti

Johdannon mukaan tutkimuksessa rajoitutaan tarkastelemaan ainoastaan miehitettyjen lentokoneiden ja helikoptereiden vaikutusta kenttätykistömme tuliportaaseen sekä niiden torjuntaan tähtääviä toimenpiteitä. Ensimmäisessä luvussa tarkastellaan taktillisten ilmavoimien ja maavoimien lento-osastojen vaikutusmahdollisuuksia tuoden esille ensin asevaikutuksen erilaisia muotoja. Tämän jälkeen tarkastellaan tykistöön kohdistuvaa lentotiedustelua ja siihen käytettäviä kalustoja ja välineitä. Toisessa luvussa käsitellään kenttätykistön ilmatorjunnan ja -suojelun tarvetta meikäläisissä olosuhteissa. Olosuhteilla tarkoitetaan artikkelin mukaan maamme sää- ja valaistusoloja sekä pinnanmuodostusta ja maastopeitettä, joiden ominaisuuksia käsitellään hivenen tarkemmin. Luvun lopussa tarkastellaan ilmatorjunnan ja -suojelun tarvetta marsseilla ja tuliasemassa. Yhteenvedossa tuodaan esille ilmatorjunnan asekalustolle asetettavia vaatimuksia muun muassa ampumaetäisyyden osalta.
Kolmannessa luvussa tarkastelussa ovat kenttätykistön ilmatorjunnan järjestelyt Ranskassa, Länsi-Saksassa, Neuvostoliitossa, Itävallassa ja Ruotsissa. Viimeisessä luvussa käsitellään piirrosesimerkkien avulla kenttätykistön ilmatorjunnan ja -suojelun reaalisia toteuttamismahdollisuuksia Suomessa. Lisäksi pohditaan oto-ilmatorjunta-aseiden tarvetta sekä muita kalustohankintojen mahdollisuuksia.

There is summary in English at the end of the article.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1967-01-01

Viittaaminen

Tykkä, M. (1967). Kenttätykistön ilmatorjunnan tarve sekä reaaliset toteuttamismahdollisuudet meikäläisissä olosuhteissa. Tiede ja ase, 25(25), 237–274. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47471

Numero

Osasto

Artikkelit