Mukautuva puolueettomuus, historiallinen katsaus puolueettomuuden kehitykseen

Kirjoittajat

  • Risto E. J. Penttilä

Avainsanat:

Puolueettomuus, historia, kehittyminen

Abstrakti

Artikkelin alkusanoissa todetaan, että puolueettomuuden merkityksestä ja sen kyvystä sopeutua käynnissä olevaan kansainväliseen muutoksen, käydään ajankohtaista keskustelua erityisesti puolueettomissa maissa.
"Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, kuinka puolueettomuus on eri aikoina mukautunut muutoksiin kansainvälisessä järjestelmässä. Kyseessä ei ole yksityiskohtainen esitys puolueettomien maiden historiasta, vaan selvitys puolueettomuuden käsitteellisestä kehittymisestä: siitä, kuinka puolueettomuus sai alkunsa, kuinka se kodifioitiin kansainväliseen oikeuteen ja kuinka sen sisältö muuttui eri aikoina. Suuriin linjoihin keskittyvän katsauksen jälkeen tarkastellaan tutkimuksen lopussa niitä haasteita, joita tämänhetkinen muutos kansainvälisessä järjestelmässä tuo puolueettomuudelle."

ISBN: 952-90-2125-9

Tiedostolataukset

Julkaistu

1990-01-01

Viittaaminen

Penttilä, R. E. J. (1990). Mukautuva puolueettomuus, historiallinen katsaus puolueettomuuden kehitykseen. Tiede ja ase, 48(48), 103–117. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47722

Numero

Osasto

Artikkelit