Tietoa julkaisusta

Seuran jäsenlehtenä vuodesta 1982 alkaen ja Futura-nimisenä vuodesta 1986 alkaen ilmestynyt B5-kokoinen ”perinteinen lehti” ilmestyy neljä kertaa vuodessa. 

Futura-lehden toimitus ottaa mielellään vastaan käsikirjoituksia myös lehden numerokohtaisten teemojen ulkopuolelta. Futuraan toivotaan monitieteisiä tulevaisuuksien tutkimukseen ja ennakointiin liittyviä artikkeleita, keskustelupuheenvuoroja ja kirja-arvioita. Lehti on keskusteleva tiedelehti, joten persoonalliset näkemykset ovat tervetulleita. Lehdessä on käytössä referee-menettely.

Futura-lehden avointa saatavuutta ollaan lisäämässä rahoituksen sen mahdollistaessa. Futura-lehden artikkeleita on ollut saatavana Elektra-palvelusta (vuoden embargoajalla), mutta palvelu lopetti toimintansa vuoden 2022 lopulla. Futura on resurssien puitteissa siirtymässä täysin Journal.fi:hin. Lehden uusimmat numerot on sähköisesti (ei-vapaasti) luettavissa Lehtiluukun palvelussa. Paperinen lehti lähetetään seuran jäsenille sekä tilaajille, ja myös irtonumeroita voi tilata osoitteesta tutuseura@gmail.com.

Futura on saanut TSV:n kautta tieteellisen julkaisutoiminnan avustusta, jota opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Veikkauksen tuotoista sekä Suomen tiedekustantajilta avustusta mm. laite- ja ohjelmistohankintoihin sekä suomennoksiin.