Avoin kirjoittajakutsu

2023-10-24

Hyvä tutkijakollega,

 

​Lähestymme sinua kirjoituskutsulla Kosmopolis-lehteen, joka on rauhaan, konflikteihin ja maailmanpolitiikkaan keskittyvä vertaisarviointikäytäntöä noudattava tiedelehti. 

 

Kosmopoliksessa julkaistaan tieteellisiä artikkeleita ja katsausartikkeleita sekä keskustelua-tekstejä ja kirja-arvioita suomeksi ja ruotsiksi. Vertaisarvioitu katsausartikkeli on tyyliltään tieteellistä artikkelia vapaampi tekstimuoto, joka keskittyy esimerkiksi tiettyyn teemakokonaisuuteen. Keskustelua-tekstit ovat lyhyitä puheenvuoroja ajankohtaisista teemoista, ja kirja-arvosteluja voi tarjota lehden tematiikkaan liittyvistä aihepiireistä. Lisätietoja eri tekstityypeistä ja niiden tavoitepituuksista löytyy Kosmopoliksen kotisivuilta.

  

Me Kosmopoliksen päätoimituksessa pidämme erittäin tärkeänä, että tieteellistä keskustelua rauhasta, konflikteista ja kansainvälisestä politiikasta käydään englannin lisäksi myös kotimaisilla kielillä. Pyydämmekin harkitsemaan Kosmopolista mahdollisena julkaisualustana omalle työllesi ja välittämään viestiä myös kollegoillesi.

 

Ystävällisin terveisin,

 

Leena Vastapuu, Anitta Kynsilehto ja Eeva Puumala

Kosmopoliksen päätoimittajat (2022–2024)