Kirjoittajan ohjeet

Signumiin voi kirjoittaa artikkeleita, seminaari- ja konferenssiraportteja sekä haastatteluja, kirja-arvosteluja ja puheenvuoroja. Käsikirjoitukset toimitetaan sähköpostitse  Word-, rtf- tai vastaavina tiedostoina päätoimittajalle, joka päättää niiden julkaisemisesta. Tarvittaessa päätöksessä auttavat toimitussihteeri ja toimituskunta.

Toimitus pidättää itsellään oikeuden toimituksellisiin muutoksiin. Lehdelle lähetettyä aineistoa ei säilytetä eikä palauteta.

Artikkeleissa tulee olla pääotsikko, ingressi ja kappaleissa alaotsikointia. Kuvat ja taulukot ovat tervetulleita, mutta eivät välttämättömiä. Taittoa varten tarvitsemme painokelpoiset kuvatiedostot.

Artikkeleiden pituus voi vaihdella 1-8 A4-sivua. Lehden kokonaisuuden kannalta 2 aukeamaa (4-6 A4) alkaa olla riittävä pituus. Kokonaisuuden ratkaisee kuitenkin aihe, sillä esim. monimutkaisesta teknisestä aiheesta tai mittavasta projektista on vaikea kirjoittaa vain muutamaa sivua.

Kappaleiden keskimääräinen pituus olisi hyvä olla n. 3-4 lausetta, sillä kapea palstarakenteemme tekee pitkistä kappaleista vaikealukuisia.

Kuvien mukana ilmoitetaan kuvaajan tiedot ja edellytämme, että kuvissa on julkaisemisoikeus. Kuvista ja artikkeleista ei makseta palkkiota.

Liitä artikkeliin kaikkien kirjoittajien sähköpostiosoite, mahdollinen työnimike ja organisaatio.

Jos et ole STKS:n jäsen, kerro päätoimittajalle postiosoitteesi painetun tekijänkappaleen postitusta varten.

Kaikki painetut artikkelit julkaistaan myös verkkoversioina ja oletamme lähtökohtaisesti, että kirjoittaja myöntää oikeudet tekstin ja kuvien julkaisemiseen verkossa. Mikäli kirjoittaja haluaa kieltää artikkelinsa tai kuviensa julkaisemisen verkossa, siitä tulee ilmoittaa erikseen päätoimittajalle. Osa artikkeleista julkaistaan vuoden 2017 alusta lähtien yksinomaan verkossa.

Lehden Open Access -politiikka

Signum on lähtökohtaisesti Open Access -lehti eli "Golden OA" -lehti, joka käyttää TSV:n tarjoamaa OJS-järjestelmää. Jos kirjoittaja haluaa rinnakkaistallentaa tekstinsä julkaisuarkistoon, tulee käyttää kustantajan pdf-versiota. Rinnakkaistallennustietoihin tulee lisätä lehden verkko-osoite.

 

Tietosuojaseloste

Antamiasi tietoja käytetään ainoastaan tämän julkaisun yhteydessä, eikä niitä luovuteta kolmannelle osapuolelle.

Lue Journal.fi-palvelua koskeva tietosuojaseloste.
Julkaisu toimii palvelun yhteisrekisterinpitäjänä yhdessä Tieteellisten seuran valtuuskunnan kanssa tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.