Tietoa julkaisusta

Suomen tieteellisen kirjastoseuran lehti Signum oli aluksi jäsenlehden tyyppinen, mutta vuosien varrella siitä on tullut vankka ammattilehti, jolla on siteet myös alan tieteelliseen tutkimukseen. Signumia julkaistiin yhdessä 1970-luvulla Tietopalveluseuran (ennen Kirjallisuuspalvelun Seura, nyk. Tietojohtaminen ry) kanssa. 1980-luvulta lähtien se on ollut seuran oma lehti.

Suomen tieteellinen kirjastoseura perustettiin vuonna 1929 tieteellisissä kirjastoissa työskentelevien henkilöiden kirjasto- ja tietopalvelualan aatteellisen ja ammatillisen sitoutumisen vahvistamiseksi ja kirjastojen väliseksi yhdyssiteeksi. Yksi sen keskeisiä toimintamuotoja oli alusta asti kirjastoalan kansainvälisten yhteyksien luominen.

Seuran arvostus kirjastokentällä on näkynyt mm. siinä että monia suurten tieteellisten kirjastojen johtajia on toiminut sen puheenjohtajina, ja seuran järjestämiä koulutustilaisuuksia on pidetty yhtenä alan tärkeimmistä ammatillisen täydennyskoulutuksen tarjoajista.

(Teksti: Tuula Ruhanen, http://www.stks.fi/esittely/historia)

Signum ilmestyy avoimena verkkolehtenä neljä kertaa vuodessa. Verkkolehden lisäksi vuoden viimeinen numero julkaistaan myös painettuna.

Lehden Open Access -politiikka

Signum on lähtökohtaisesti Open Access -lehti eli Golden OA -lehti, joka käyttää TSV:n tarjoamaa OJS-järjestelmää. Jos kirjoittaja haluaa rinnakkaistallentaa tekstinsä julkaisuarkistoon, tulee käyttää kustantajan pdf-versiota. Rinnakkaistallennustietoihin tulee lisätä lehden verkko-osoite.

Tekijänoikeushuomautus

Lehdessä julkaistut kirjoitukset on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen Julkinen -lisenssillä.

Tekijänoikeus säilyy kirjoittajalla siten, että sen alkuperäinen julkaisuoikeus on Signum-lehdellä sekä digitaalisena että painettuna vuosikirjassa. Artikkelia voi vapaasti käyttää opetuksessa ja muihin ei-kaupallisiin tarkoituksiin siten, että lähteenä mainitaan tekijä, artikkeli, lehden numero sekä artikkelin DOI-tunnus kokonaisuudessaan.

Artikkelin kustantaja-PDF -version saa tallentaa lehden numeron julkaisun jälkeen kirjoittajan organisaation julkaisuarkistoon tai muuhun vastaavaan palveluun, kunhan artikkelin alkuperäinen osoite (DOI) mainitaan.

Huomaathan, että jos valokuva on lisensoitu CC-lisenssillä, se on mainittava kuvatekstissä erikseen.