Pääsihteeriltä: Monitieteistä tutkimusta näkyväksi

Kirjoittajat

  • professori Pekka Aula Suomalainen Tiedeakatemia

Abstrakti

Uudesti syntynyt ”Tiedeakatemian Annaali”, kuten ensimmäistä vuoden 1908 sarjaa kutsuttiin, toteuttaa tiedeakatemioiden perustehtävää: mielenkiintoisten, korkeatasoisten tutkimusten esittelyä. Annales on vertaisarvoitu, monitieteinen ja monikielinen. Se tullaan julkaisemaan pääosin niin sanottuna näköispainoksena verkossa, aluksi kaksi numeroa vuodessa. Julkaisu tulee saamaan rinnalleen digitaalisen, julkaisutavaltaan ja sisällöltään monimuotoisen, työnimellä AASF+ kulkevan version. AASF+ mahdollistaa perinteistä julkaisurytmiä nopeamman sisällön julkaisemisen esimerkiksi keskusteluina tai blogina. Se myös laajentaa lehden lukijakuntaa. Ajankohtainen tiede- ja tutkimusorientoitunut reagointi maailman tapahtumiin tullee osaksi AASF+ -sisältöjä.

Annales Academiae Scientiarum Fennicae on osa Suomalaisen Tiedeakatemian pyrkimyksiä rakentaa yhteisöllisyyttä, tukea monitieteisyyttä ja edistää tieteen vaikuttavuutta. Annales on vahva panoksemme Suomessa harjoitettavan tieteen näkyväksi tekemiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Osasto
Pääkirjoitukset

Julkaistu

2022-11-15

Viittaaminen

Aula, P. (2022). Pääsihteeriltä: Monitieteistä tutkimusta näkyväksi. Annales Academiae Scientiarum Fennicae, 1(1), 8–9. https://doi.org/10.57048/aasf.122839