Tietoa julkaisusta

Joutsen / Svanen on Klassikkokirjasto-hankkeen perustama ja Kotimaisen kirjallisuuden (Helsingin yliopisto) julkaisema monikielinen, vertaisarvioitu kirjallisuuden- ja kulttuurintutkimuksen vuosijulkaisu, joka keskittyy suomalaiseen kirjallisuuteen. Julkaisu on digitaalinen, ja se noudattaa avoimen saatavuuden periaatetta (open access). Artikkelin vertaisarvionnissa käytetään kaksi toimituksen ulkopuolista arvioijaa; vertaisarviointi dokumentoidaan.

Joutsen / Svanen-julkaisu noudattaa vertaisarvioinnissaan Suomen tiedekustantajien liiton ohjeita vertaisarviointiin sekä Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeita hyvään tieteelliseen käytäntöön Vuonna 2019 julkaisu on ottanut käyttöön TSV:n vertaisarviointitunnus vertaisarvioitujen artikkeleiden yhteyteen ja sitoutunut noudattamaan sen käyttöehtoja.

Vuosikirjan ohella julkaistaan myös laajempia kokonaisuuksia alaotsikolla Erikoisjulkaisuja. Myös erikoisjulkaisut ovat vertaisarvioituja, ja niitä julkaistaan tarpeen mukaan suomalaiseen kirjallisuuteen liittyvistä teemoista.