Maatalousopiskelijoiden työharjoitteluprosessin tehostaminen maatiloilla virtuaalisesti

Kirjoittajat

  • Ari Sivula SeAMK Elintarvike ja maatalous, Kalevankatu 35, 60100 Seinäjoki
  • Eliisa Kallio SeAMK Elintarvike ja maatalous, Ilmajoentie 525, 60800 Ilmajoki
  • Juhani Suojaranta SeAMK Elintarvike ja maatalous, Ilmajoentie 525, 60800 Ilmajoki

Avainsanat:

mobiiliympäristöt, mobiilioppiminen, oppimisympäristö, tietovirrat, virtuaalinen oppiminen

Abstrakti

Työharjoittelu on oleellinen osa maaseutuelinkeinojen ammattikorkeakouluopintoja, jossa opiskelija tutustuu opiskelemaansa alaan. Nykypäivän kehitystrendi on mobiiliteknologia, josta on hyötyä opiskelijoiden työharjoitteluprosessissa. Oikein toteutettuna mobiilisovellukset ovat nopeita, yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä.
Virtuaalimaatilat-oppimisympäristöllä tuetaan maatalousopiskelijoiden työharjoitteluprosessia. Opiskelijalla on mahdollista tutustua maatiloihin virtuaalisessa muodossa ennen työharjoittelun alkua. Harjoittelun aikana opiskelija täyttää harjoitteluraporttinsa oppimisympäristöön mobiilisti, jolloin ohjaaja näkee reaaliajassa työharjoittelun etenemisen ja tieto pysyy ajantasaisena ympäristössä sekä nopeuttaa harjoitteluraportin koostamista tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi opiskelija voi hyödyntää tilatietoja opiskelun aikaisten harjoitustehtävien lähdemateriaalina. Oppilaitoksessa tehdyt tehtävät voivat hyödyntää myös tiloja tuotannon suunnittelussa.
Työharjoitteluohjaajat sekä opiskelijat välittävät tietoa muun muassa harjoittelun sujumisesta työharjoittelun aikana. Hankkeessa toteutetaan myös tietovirtakuvaus, jossa selviää työharjoitteluprosessin tietovirrat. Oppimisympäristö ja tietovirtaselvitys toteutetaan Virtuaalimaatilojen kehittämishankkeessa.

Lataukset

Lataustietoja ei ole vielä saatavilla.
Osasto
Artikkelit

Julkaistu

2014-01-31