Virtuaalikylä - yhteinen oppimisfoorumi

Kirjoittajat

  • Riitta Lehtinen Hämeen ammattikorkeakoulu, Mustiala, Mustialantie 105, 31310 Mustiala

Avainsanat:

oppimisaihio, verkko-opetus, virtuaalikylä

Abstrakti

Virtuaalikylä tarjoaa nykyaikaisen ja helpon tavan tarkastella reaalielämää maaseudulla ja erilaisissa maaseutuyri-tyksissä. Virtuaalitiloilta löytyvät nopeasti ja vaivattomasti monet opetuksessa käytettävät lähtötiedot ja aineistot selkeästi jaoteltuina ja kuvattuina. Tietokoneen ääreltä on mahdollista vierailla tilalla ja käydä katsomassa miten säilörehua tehdään, lehmiä lypsetään tai millainen traktori on käytössä. Toiminnan ja tuotannonseurannan dokumen-tit sijaitsevat aiheittain ryhmiteltyinä mappihyllyssä.
Tällä hetkellä Virtuaalikylässä on valmiina yksi lypsykarjatila ja rakenteilla muita kotieläintiloja. Mate-riaalia voidaan käyttää kaikessa luonnonvara-alan opetuksessa. Lähtökohta on, että Virtuaalikylän tilat auttavat opiskelijoita hahmottamaan kokonaisuuksia ja toisaalta taas tarjoavat hyvinkin yksityiskohtaista tietoa eri asioista. Opettajat voivat olemassa olevasta materiaalista helposti laatia haluamiaan oppimistehtäviä ja kokonaisuuksia tai käyttää erilaisia valmiita materiaalikokonaisuuksia. Opiskelijalta edellytetään samoja valmiuksia kuin muissakin opinnoissa eli aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Kuvien ja tekstin vuorottelu tukee erilaisia oppijoita ja pitää yllä opiskelijoiden motivaatiota tarkasteltavaan aiheeseen. Samoin tietojen reaaliaikaisuus ja päivittyminen lisäävät aineiston kiinnostavuutta.
Kun menet ensimmäistä kertaa tutustumaan Virtuaalikylään kannattaa aluksi katsoa etusivulla oleva esitte-lyvideo ja yläpalkin Ajankohtaista-linkki. Sen jälkeen kylässä liikkuminen ja asioiden löytäminen sujuu. Nykyisin käytössä oleva tilan perusrakenne: mappihylly, työpöytä ja videotiedostot on tarkoitus säilyttää myös jatkossa.

Virtuaalikylä_.jpg

Kuva 1. Tervetuloa Virtuaalikylään www.virtuaali.info
Virtuaalikylää on rakennettu tähän mennessä kolmessa eri hankkeessa ja yhteistyössä useiden eri luonnonvara-alan oppilaitosten kanssa. Molemmat toimintatavat ovat välttämättömiä riittävien resurssien turvaamiseksi ja monipuo-lisen sisällön aikaansaamiseksi. Tavoitteena on monipuolinen kokonaisuus, joka palvelee sekä opiskelijoita että opettajia.

Lataukset

Lataustietoja ei ole vielä saatavilla.
Osasto
Artikkelit

Julkaistu

2006-01-31