Kalkituksen vaikutus mauste- ja rohdoskasvien satoon ja raskasmetallipitoisuuksiin

Kirjoittajat

  • Marjo Marttinen
  • Marja Roitto
  • Bertalan Galambosi MTT Ekologinen tuotanto, Karilantie 2A, 50600 Mikkeli

Abstrakti

Vaikka yrttien sisältämät raskasmetallit eivät olekaan tavalliselle kuluttajalle terveysriski, niillä on merkitystä erityisesti silloin, kun myydään rohdosteollisuudelle raaka-ainetta. Euroopassa yrttien raskasmetalli- ja aromipitoisuuksia on tutkittu paljon. Kalkituksen vaikutusta yrttien sisäiseen laatuun sen sijaan on tutkittu suhteellisen vähän. Suomessa on tehty yrttien kalkituskoe piparmintulla, joka ei ole erityisen altis keräämään kadmiumia eikä kokeessa mitattu raskasmetalleja (Aflatuni, ym. 2003).

Lataukset

Lataustietoja ei ole vielä saatavilla.
Osasto
Artikkelit

Julkaistu

2006-01-31