Kaupunkidialogeja

Kaupunkidialogeja on vuonna 2019 perustettu Yhdyskuntasunnittelun seuran julkaisema podcast-sarja. Tarjoamme viihdyttävää ja asiantuntevaa kuunneltavaa kaupunkisuunnittelun ja -tutkimuksen ajankohtaisista aiheista ja urbaaneista ilmiöistä. Alan tutkijat ja kaupunkisuunnittelijat keskustelevat maankäytöstä, strategisesta kehittämisestä, asumisesta, väestömuutoksesta sekä monista muista aiheista.

Löydät podcastit myös Soundcloudin sivulta soundcloud.com/kaupunkidialogeja.

2. Lähiöt ennen, nyt ja huomenna. Yhdyskuntasuunnittelun seuran 60v. juhlalähetys.

Monen suomalaisen koti on lähiöissä. Ovatko lähiöt kestäneet aikaa? Minkälaisia lähiöt ovat tulevaisuudessa? Onko betoni kaunista? Toisessa podcast-jaksossa juhlitaan Yhdyskuntasuunnittelun seuran 60-vuotista taivalta keskustelemalla lähiöiden menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta yhdessä emeritaprofessorin Hilkka Lehtosen ja Suomen Arkkitehtiliiton puheenjohtajan Henna Helanderin kanssa.

Haastattelijana toimii Yhdyskuntasuunnittelun seuran aktiivi ja tohtorikoulutettava Veera Moll.

Kaupunkidialogeja - kaupunkisuunnittelu ja -tiede · Lähiöt ennen, nyt ja huomenna. Yhdyskuntasuunnittelun seuran 60v. juhlalähetys.

1. Ympäristökaupunki Lahti

Miten ympäristöteot näkyvät kaupunkisuunnittelussa ja -kehittämisessä ja mitä ne voivat olla? Kuuntele millaisia ajatuksia Lahden kaupunkikehitysjohtaja Olli Alholla ja Espoon suunnittelupäällikkö Johanna Palomäellä on aiheesta. Haastattelijana Lundén arkkitehdit Oy:n operatiivinen johtaja Sirkku Huisko, joka toimii myös kuluvana kautena Yhdyskuntasuunnittelun seuran varapuheenjohtajana.

Kaupunkidialogeja - kaupunkisuunnittelu ja -tiede · Ympäristökaupunki Lahti