Käsikirjoitukset
Käsikirjoituksen lähettämisen tarkistuslista
Kirjoittajien tulee varmistaa, että heidän käsikirjoituksensa noudattaa kaikkia seuraavia kohtia. Jos näitä ohjeita ei noudateta, käsikirjoitus palautetaan kirjoittajalle.- Tätä käsikirjoitusta ei ole aiemmin julkaistu, eikä sitä ole lähetetty toiseen julkaisuun (tai asiasta on annettu selvitys Kommentteja toimittajalle -kohdassa).
- Käsikirjoitustiedosto on OpenOffice-, Microsoft Word- tai RTF-asiakirjan tiedostomuodossa.
- Verkkolähteiden URL-osoitteet ja artikkelien DOI-tunnukset on annettu, mikäli ne ovat saatavilla.
- Tekstin riviväli on yksi; kirjasinkoko on 12; tekstissä käytetään kursiivia, ei alleviivausta (paitsi URL-osoitteissa); ja kaikki kuvat, kuviot ja taulukot on sijoitettu ensisijaisesti sopiviin kohtiin tekstin lomaan, ei tekstin loppuun.
- Teksti noudattaa kirjoittajan ohjeissa määriteltyjä stilistisiä ja bibliografisia vaatimuksia.
Artikkelit
Tieteellisenä artikkelina julkaistaan käsikirjoituksia, joissa kirjoittaja tuo esille uutta tutkimusalaansa liittyvää tietoa. Artikkeleina julkaistaan empiirisiä, teoreettisia tai metodologisia kirjoituksia.
Artikkelin pituus on enintään 55000 merkkiä välilyönteineen, mikä sisältää abstraktin, avainsanat (3-5 kpl), lähdeluettelon, taulukot, kuviot, liitteet ja alaviitteet. Lisäksi artikkeliin liitetään abstrakti, avainsanat ja artikkelin otsikko myös englanniksi. Artikkelikäsikirjoituksen lukee ja kommentoi kaksi anonyymia vertaisarvioijaa. Artikkelien yhteydessä käytetään TSV:n vertaisarviointitunnusta.
Katsausartikkelit
Katsausartikkeli on varsinaisia artikkeleja hieman vapaampi, tietyn näkökulman omaava teksti tai ajankohtainen, keskusteleva puheenvuoro. Katsausartikkeli voi olla myös tietyn asian, teeman tai teorian temaattinen esittely.
Katsausartikkelin enimmäispituus on 35 000 merkkiä välilyönteineen, mikä sisältää abstraktin, avainsanat (3-5 kpl), lähdeluettelon, taulukot, kuviot, liitteet ja alaviitteet. Lisäksi katsausartikkeliin liitetään abstrakti, avainsanat ja artikkelin otsikko myös englanniksi. Käsikirjoituksen lukee ja kommentoi kaksi anonyymia vertaisarvioijaa, joten myös katsausartikkeleiden yhteydessä käytetään TSV:n vertaisarviointitunnusta.
Keskustelua
Keskustelu-osiossa julkaistaan lyhyitä, vapaamuotoisia puheenvuoroja ja kommentteja ajankohtaisiin teemoihin liittyen. Myös Kosmopoliksen kannalta kiinnostavien ja tärkeiden tutkijoiden haastatteluja voidaan julkaista. Kirjoituksen enimmäispituus on 20 000 merkkiä välilyönteineen. Päätöksen julkaisemisesta tekee toimitus joko itsenäisesti tai ulkopuolisen arvioitsijan avustamana.
Arvioita
Kirja-arvioita (myös elokuva-arvostelut jne. ovat mahdollisia) toivotaan Kosmopoliksen kannalta kiinnostavista uusista kirjoista. Kirja-arvion enimmäispituus on 12000 merkkiä välilyönteineen. Kirja-arvioissa pyritään välttämään alaviitteiden käyttöä. Muihin kuin arvioitaviin teoksiin voi tarvittaessa viitata, jolloin ne mainitaan lähdeluettelossa.
Lektiot
Lektioiden enimmäispituus on 1500 sanaa. Kirjoituksessa esitellään väitöskirjan keskeisin tieteellinen ja/tai käytännöllinen anti rauhan-, konfliktin- ja maailmanpolitiikan tutkimuksen näkökulmasta. Lektio otsikoidaan, ja alaviitteessä annetaan seuraavat tiedot: väitöskirjan otsikko, väitöspäivä ja yliopisto. Lektioissa voi viitata kirjoituksen kannalta oleellisiin lähteisiin, jotka mainitaan kirjallisuusluettelossa.
Tekijänoikeushuomautus
Julkaistujen artikkelien käyttölisenssi on Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
Julkaistujen artikkeleiden metadatan käyttölisenssi on Creative Commons CC0 1.0 Universal (CC0 1.0).
Jokaisesta Kosmopolis-lehdessä julkaistavasta kirjoituksesta solmitaan lehden ja tekijän tai tekijöiden edustajan kanssa kustannussopimus. Kosmopolis-lehden kustannussopimus pohjautuu väljästi Tiedekustantajien liiton sopimusmalliin. Kustannussopimus kattaa kirjoituksen julkaisun Kosmopoliksen paperi- ja/tai verkkolehdessä. Lisäksi se ennakoi sähköisen julkaisun ja arkistoinnin mahdollisia tulevia tarpeita.
Tekijänoikeuksista saa lisätietoa Kopioston sivuilta. Kosmopolis on tieteellinen aikakausjulkaisu, joka ei tavoittele kaupallista hyötyä vaan kustannussopimuksen tavoitteena on tunnustaa tekijän moraaliset oikeudet teokseen ja mahdollistaa Kosmopoliksen tarjoama tieteellisen tiedon levittäminen niin painetussa muodossa kuin sähköisillä foorumeilla.
Kustannussopimuslomake pdf-muodossa (lisätään myöhemmin).
Tietosuojaseloste
Tämän julkaisun sivustolle syötettyjä nimiä ja sähköpostiosoitteita käytetään yksinomaan tämän julkaisun tarkoituksiin, eikä niitä luovuteta mihinkään muuhun tarkoitukseen tai muille osapuolille.
Lue Journal.fi-palvelua koskeva tietosuojaseloste.
Julkaisu toimii palvelun yhteisrekisterinpitäjänä yhdessä Tieteellisten seuran valtuuskunnan kanssa tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.