CFP: Syksyn 2021 numeron teemaosio: Medievalismi 2000-luvulla

2020-10-15

Keskiaika on osoittautunut soveltuvaksi ja monikäyttöiseksi myös 2000-luvun kulttuurissa ja politiikassa: se on kaikunut George W. Bushin ristiretkessä terrorismia vastaan, ISISin yrityksessä perustaa uusi kalifaatti sekä Ukrainan ja Venäjän välisessä kriisissä. Keskiajan historia inspiroi menestyneitä populaarikulttuurin tuotteita sekä suoraan kuten Crusader Kings -pelisarjassa tai fantasiamaailman rakennuspalikkana kuten The Witcher -romaani-, peli- ja TV-sarjassa. Keskiaikatapahtumat ja historianelävöittäminen jatkavat suosiotaan, ja Suomeen on rakennettu tai rakenteilla kansainvälisten mallien mukaisia pyhiinvaellusreittejä.

Miratorin syksyn 2021 numeron teemaosio käsittelee medievalismia eli keskiajan läsnäoloa ja käyttöä 2000-luvulla sekä kulttuurissa että politiikassa. Erityisesti toivotaan artikkeleita, joiden aiheena on medievalismi Suomessa ja sen naapurimaissa (Skandinavia, Baltian maat ja Venäjä) tai kansainvälisiä ilmiöitä, joilla on kytkös tälle alueelle. Teemanumeron toimittaa Reima Välimäki.

Artikkeleissa noudatetaan Miratorin yleisiä kirjoitusohjeita. Teemaosioon tarkoitetut artikkelit pyydetään lähettämään toimitukselle viimeistään 28.2.2021 Miratorin OJS-alustan kautta.

Lisätietoja:

Reima Välimäki, reima.valimaki[at]utu.fi