Om tidskriften

Kasvatus-lehti on Suomen kasvatustieteellisen seuran julkaisema ja Koulutuksen tutkimuslaitoksen kustantama tieteellinen aikakauskirja.

  • Lehti ilmestyy verkossa viisi kertaa vuodessa.
  • Kahdesti vuodessa ilmestyvät teemanumerot keskittyvät tarkemmin johonkin kasvatuksen ja koulutuksen aihealueeseen. Teemanumeroiden kirjoittajahaut julkaistaan lehdessä ja näillä sivuilla.
  • Kasvatus antaa tietoa uusimmasta kasvatustieteellisestä tutkimuksesta.
  • Lehti on tehokas väline kasvatuksen ja koulutuksen kehityksen sekä alan keskustelun seuraamiseksi.
  • Kasvatuksessa julkaistaan vuosittain liki 30 ajankohtaista alkuperäisartikkelia ja -katsausta. Lisäksi julkaistaan lyhyempiä kirjoituksia, puheenvuoroja, uutisia ja kirja-arvosteluja.
  • Kasvatus on Julkaisufoorumin luokituksessa tasolla 2.
  • Kasvatus-lehti on saanut Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) myöntämän Vertaisarvioitu-tunnuksen ja sitoutunut sen mukaiseen toimintaan artikkeleiden vertaisarvioinnissa.vertaisarviointitunnus
  • Kasvatus on saanut Tieteellisten seurain valtuuskunnan kautta tieteellisen julkaisutoiminnan avustusta, jota opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Veikkauksen tuotoista.

Avoin julkaiseminen

Kasvatuksen verkkolehti avautuu avoimeksi julkaisuiksi Journal.fi-alustalla 12 kuukautta julkaisemisensa jälkeen. Kasvatus sallii viiveellisen rinnakkaistallentamisen 12 kuukautta julkaisemisen jälkeen (embargo). Rinnakkaisjulkaisemiseen voi käyttää Kasvatuksen Journal.fi-alustalla julkaistua DOI-tunnuksellista PDF-tiedostoa.

Jos kirjoittaja vaatii lisensointia, julkaisua edeltävän hyväksytyn käsikirjoituksen (final draft) rinnakkaistallentaminen voidaan myöntää CC-BY-lisenssillä. Kasvatus-lehden velvollisuus ei kuitenkaan ole huolehtia CC-lisensoidusta rinnakkaistallentamisesta.


Kir­joi­ta Kas­va­tuk­seen

Kasvatus-lehdessä sinäkin voit julkaista artikkelisi, katsauksesi tai jonkin lyhyemmän kirjoitelman. Pyydämme käsikirjoituksen lähettäjiä tutustumaan huolellisesti lehden kirjoitusohjeisiin Ohjeita kirjoittajille -sivuilla. Sivuilla kerrotaan tarkemmin tekstityypeistä, käsikirjoituksen vaatimuksista, julkaisuprosessista sekä kirjoittajan oikeuksista. Katso myös kirja-arvio-sivulta ideoita kirja-arviointiin.