Kirjoituskutsu 2/2024: säilyttäminen - uudistaminen - muutos

2024-04-12

Keskiaika oli jatkuvaa murroksen aikaa niin yhteiskunnassa, hengellisessä elämässä kuin taiteessa. Toisaalta monet ilmiöt perustuivat antiikin kulttuurin säilyttämiseen ja uudistamiseen ja ne jatkuivat ja saivat uusia muotoja tultaessa uuden ajan alkuun. Viime vuosina keskiajan tutkimuksessa on myös koettu runsaasti muutoksia tutkimusmenetelmien ja näkökulmien saralla. Esimerkiksi esineiden ja tekstien kierrätys uusiin käyttötarkoituksiin on tuonut niille uusia tulkintoja, mutta samalla myös säilyttänyt niitä tutkijoiden käyttöön.

Mirator pyytää artikkeleita teemanumeroon aiheella säilyttäminen - uudistaminen - muutos, joka julkaistaan joulukuussa 2024. Artikkelit voivat olla miltä tahansa tutkimusalalta ja käsitellä mitä tahansa maantieteellistä aluetta. Teemanumero liittyy vuoden 2024 Dies medievales -konferenssiin, mutta artikkeleita voi ehdottaa myös muut kuin osallistujat. Julkaisukieliä ovat suomi, ruotsi ja englanti. 

Mirator on Glossa - keskiajantutkimuksen seura ry:n julkaisema, voittoa tavoittelematon tieteellinen vertaisarvioitu Open Access -julkaisu. Open Access tarkoittaa, että kaikki Miratorissa julkaistut tekstit ovat saatavissa (luettavissa, ladattavissa, levitettävissä, linkitettävissä) ilman erityistä maksua tai lupaa.

Kirjoituksen julkaisemisesta tai julkaisuun tarjoamisesta ei peritä maksua. Julkaistuista kirjoituksista ei valitettavasti makseta kirjoituspalkkioita, emmekä pysty maksamaan kielentarkastuksia.

Artikkelikäsikirjoitukset lähetetään Miratoriin viimeistään 1.8.2024 Journal.fi alustan kautta: https://journal.fi/mirator/about/submissions. Sivulta löytyvät myös kirjoittajan ohjeet. Artikkeleiden julkaiseminen teemanumerossa edellyttää, että ne saavat vertaisarvionnista lausunnon “hyväksytään sellaisenaan” tai “hyväksytään vähäisin korjauksin”.

Lisätietoja

Sanna Supponen, erikoisnumeron toimittaja

sanna.supponen[at]helsinki.fi

 

Jenni Kuuliala, päätoimittaja

jenni.kuuliala[at]utu.fi