Tietoa julkaisusta

Politiikka on Julkaisufoorumissa 2-tasolle arvioitu tiedejulkaisu, joka on perustettu vuonna 1959. Lehti ilmestyy verkossa neljä kertaa vuodessa ja sitä julkaisee Valtiotieteellinen Yhdistys. Lehdessä julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi artikkeleita, keskustelupuheenvuoroja (esim. lektiot) ja kirja-arvioita politiikan tutkimuksen alalta. Politiikka on saanut TSV:n Vertaisarvioitu-tunnuksen, ja kaikki lehdessä julkaistavat artikkelit lähetetään arvioitavaksi kaksoissokkomenettelyllä vähintään kahdelle alan väitelleelle asiantuntijalle ennen niiden julkaisemista. Politiikka-lehti on sitoutunut noudattamaan julkaisutoiminnassaan Tutkimuseettisen neuvottelukunnan hyvän tieteellisen käytännön ohjeistusta.

Vuodesta 2019 eteenpäin Politiikka-lehti julkaistaan välittömästi avoimena verkkojulkaisuna journal.fi-palvelussa. Lehden taittaa Susanna Laurola.

Lehti on myös sosiaalisessa mediassa: Facebook ja Twitter.

 

Tekijänoikeudet

Hyväksyessään tarjoamansa tekstin taittovedoksen kirjoittaja hyväksyy sen julkaisemisen Journal.fi-verkkopalvelussa. Avoimen julkaisemisen lisenssi tiedelehdille (CC BY-NC-ND -lisenssi) sallii aineistojen levittämisen ja käytön ei-kaupalliseen tarkoitukseen siten että alkuperäiset julkaisutiedot mainitaan ja noudatetaan muita lisenssin ehtoja ja normaaleja tieteellisen lainaamisen käytäntöjä. Kirjoittajan näin pyytäessä voidaan myös soveltaa kirjoittajan oman artikkelin osalta kaupallisen käyttötarkoituksen sisältävää CC BY-ND -lisenssiä. Kirjoittaja voi julkaista uudelleen Politiikassa julkaistuja tekstejään esimerkiksi osana artikkeliväitöskirjaa, kunhan tekstin alkuperäiset julkaisutiedot mainitaan. Tekijällä on oikeus rinnakkaistallentaa artikkelin julkaistu versio omilla verkkosivuillaan ja tallentaa se yleisölle avoimeen digitaaliseen arkistoon heti julkaisun jälkeen. Rinnakkaistallennettu julkaisu on mahdollisuuksien mukaan linkitettävä alkuperäiseen julkaisuun Politiikassa.

Kustantajalla on oikeus käyttää teosta Creative Commons Attribution 4.0 International Public License -lisenssin ehtojen [https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode] mukaisesti. Metadataa koskee journal.fi-palvelussa lisenssi CC0. Lisätietoa avoimen julkaisemisen lisensseistä: http://creativecommons.fi/lisenssit/