Ruokaa, hyvinvointia ja riippumattomuutta kaupunkeihin

Authors

  • Helka Kalliomäki
  • Kari Jokinen

Keywords:

kaupungistuminen, elintarviketuotanto, viljely, kaupunkiviljely, viherrakentaminen

Abstract

Maailma – mukaan lukien Suomi – kaupungistuu, mikä tarkoittaa myös kuluttajien keskittymistä yhä pienemmälle pinta-alalle. Tästä seuraa usein mittakaavaetuja, joiden nähdään synnyttävän liiketoimintapotentiaalia eri alojen toimijoille. Tarkastelemme artikkelissa kaupungistumiseen liittyviä mahdollisuuksia puutarha-alan liiketoiminnalle. Teknologinen kehitys mahdollistaa kaupunkiympäristöjen hyödyntämisen uusin tavoin ruoantuotannossa. Tiivistämme Maiju ja Yrjö Rikalan puutarhasäätiön rahoittaman monivuotisen ”Voimakas – elinvoimaa puutarha-alan uudistumiseen ja kasvuun” -tutkimushankkeen havaintoja kaupungistuvaan toimintaympäristöön liittyen.

Section
Artikkelit

Published

2018-05-03

How to Cite

Kalliomäki, H., & Jokinen, K. (2018). Ruokaa, hyvinvointia ja riippumattomuutta kaupunkeihin. Tieteessä tapahtuu, 36(3). Retrieved from https://journal.fi/tt/article/view/70305