”Rikka rokassa” – onko ruoka turvallista?

Författare

  • Marina Heinonen

Nyckelord:

elintarvikkeiden turvallisuus, turvallinen ruoka, ruoan prosessointi, uuselintarvikkeet, lisäaineet, ruoan terveellisyys, luontaisuus

Abstract

”Älä syö mitään, mitä isoäiti ei tunnistaisi ruoaksi”, neuvoo syöjän käsikirja. ”Aitoon ruokaan eivät kuulu lisäaineet ja muut kemikaalit”, opastaa toinen. Pitäisi syödä ”puhtaasti” ilman, että ruoka on prosessoitua. Tässäkö ovat turvallisen ruoan mittarit? Kuka kohta enää uskaltaa tunnustaa ostavansa ruokaa kaupasta, vaikka ruoka on Suomessa erittäin turvallista. Ruoan prosessointikin tarkoittaa tavallista ruoan valmistusta, jota tehdään myös kotikeittiössä. Elintarvikkeen joskus pitkä lista eri ainesosista ei kuvasta keinotekoisuutta, sillä kaikki ruoassa on kemiaa mukaan lukien vitamiinit ja muut ravintoaineet. Sen sijaan ruokaan vahingossa joutuneet vieraat kemialliset aineet tai luontaisesti esiintyvät myrkyt voivat olla terveydelle haitallisia.
Sektion
Artikkelit

Publicerad

2016-02-18

Referera så här

Heinonen, M. (2016). ”Rikka rokassa” – onko ruoka turvallista?. Tieteessä tapahtuu, 34(1). Hämtad från https://journal.fi/tt/article/view/55429