Luomutuotannosta eväitä ruokajärjestelmän kestävyysmuutokseen

Författare

  • Sari Autio
  • Sari Iivonen

Nyckelord:

maatalous, elintarviketuotanto, luonnonmukainen tuotanto, luomu, ympäristövaikutukset, kemikaalit

Abstract

Luomutuotannossa Suomen peltoalasta on noin 13 % ja maatiloista noin joka kymmenes. Tässä katsauksessa tarkastelemme luomutuotannon vaikutuksia pohjoiseen ilmastoomme, vesistöihin ja luonnon monimuotoisuuteen julkaistun tutkimustiedon valossa ja arvioimme luomutuotannon mahdollisuuksia edistää ruokajärjestelmän kestävyyttä.

Sektion
Katsauksia

Publicerad

2019-05-02

Referera så här

Autio, S., & Iivonen, S. (2019). Luomutuotannosta eväitä ruokajärjestelmän kestävyysmuutokseen. Tieteessä tapahtuu, 37(3). Hämtad från https://journal.fi/tt/article/view/80468