Kokeita automaattiruokinnan järjestämiseksi meijerisikalassa

Authors

  • P. Saarinen Helsingin Yliopiston Kolieläintieteellinen laitos, Viikin koetila, Malmi
  • E. Syrjänen Helsingin Yliopiston Kolieläintieteellinen laitos, Viikin koetila, Malmi
  • Vuokko Hyvärinen Helsingin Yliopiston Kolieläintieteellinen laitos, Viikin koetila, Malmi

Abstract

Meijerien Keskusosuusliike Valion Ylitornion meijerin sikalassa suoritetun kahden ruokintakokeen sekä käytännön olosuhteissa tekemiensä havaintojen nojalla kirjoittajat ovat päätyneet seuraaviin johtopäätöksiin. Väkirehujen syöntiä voidaan meijerisikaloissa tarvittavassa määrin rajoittaa ja heran kulutusta nostaa lisäämällä kuivarehuautomaateista vapaasti syötettävään väkirehuseokseen 5—15 % heinäjauhoja tai kuivattua sokerijuurikasleikettä. Karkearehulisien ei tarvitse alentaa rehun hyväksikäyttöä ja tuotantovaikutusta, jos samanaikaisesti huolehditaan siitä, että koko rehuannoksen (hera mukaanluettuna) kuiva-aineen raakakuitupitoisuus ei nouse haitallisen suureksi. Edellä esitettyjä periaatteita soveltamalla tuotteiden laatua ja erityisesti eläinten lihavuusastetta, lihakkuutta ja silavan paksuutta voidaan meijerisikaloissa automaattiruokinnalla säätää suunnilleen yhtä tehokkaasti kuin eläimiä käsin ruokittaessa.

Downloads

Download data is not yet available.
Section
Articles

Published

1956-01-01

How to Cite

Saarinen, P., Syrjänen, E., & Hyvärinen, V. (1956). Kokeita automaattiruokinnan järjestämiseksi meijerisikalassa. Agricultural and Food Science, 28(1), 191–202. https://doi.org/10.23986/afsci.71399