Vehnänrankkijauhon rehuarvo lihasikojen ruokinnassa
Abstract
Kahden vehnänrankkirehun sulavuus määritettiin 70—80 kiloisilla lihasioilla. Rehun n:o 1 keittoliemenä alkoholinvalmistuksessa oli ollut vesi, rehun n:o 2 hiivan emävesi. Rehujen koostumus tuhkaa lukuunottamatta oli varsin samanlainen. Rankkirehu n:o 1 suli rehua n:o 2 paremmin, ero oli merkitsevä orgaanisessa aineessa (P < 0.05) ja typettömissä uuteaineissa (P < 0.001). Typpitaseissa ei ollut merkitsevää eroa. Koetuloksista 95 % ka sisältäville rehuille 1 ja 2 lasketut rehuarvot olivat seuraavat: ME-arvo 10.26 ja 8.37 MJ/kg, korvausluku 1.30 ja 1.61 kg/ry sekä srv-arvo 227 ja 204 g/kg.Downloads
How to Cite
Copyright (c) 2024 Maija-Liisa Salo
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.