Aikuisopetuksen resurssien vertailua Pohjoismaissa

  • Johan Engelhardt Direktoratet for Folkeoplysning

Abstract

Tässä kirjoituksessa on pyritty tekemään yhteenvetoa tilastotiedoista, jotka koskevat eri Pohjoismaiden julkisten varojen käyttöä aikuiskoulutukseen. On syytä painottaa, että eri maiden aikuiskoulutusta koskevia tilastotietoja on vaikeaa vertailla. Seuraavaan numeroaineistoon onkin syytä suhtauduttava tietyin varauksin. Ja epäilemättä voidaan esittää kritiikkiä niitä vertailevia kuvauksia vastaan, joita on otettu mukaan tähän kirjoitukseen huolimatta edellä mainituista epävarmuustekijöistä. Samalla on annettu lähteitä ja viittauksia tilastoaineistoon niin, että kriittisellä lukijalla on itsellään mahdollisuus arvioida, tuntuvatko vertailevat kuvaukset sopivilta.
Tilastomateriaalin antamaa kuvaa vuodelta 88/89 on täydennetty numerotiedoilla, jotka valaisevat kehitystä vuosikymmenellä eteenpäin vuoteen 1989. Siten saadaan ehkä näkyviin joitakin kehityslinjoja, jotka voidaan ottaa huomioon pohdittaessa resurssien jakoa aikuiskoulutuksessa.

Author Biography

Johan Engelhardt, Direktoratet for Folkeoplysning

Direktoratet for folkeoplysning, Kööpenhamina

How to Cite
Engelhardt, J. (1991). Aikuisopetuksen resurssien vertailua Pohjoismaissa. Aikuiskasvatus, 11(2), 101–107. https://doi.org/10.33336/aik.96734