Alati rajojaan ylittävä huono maku

Authors

  • Altti Kuusamo

Keywords:

taidehistoria, huono maku, Kitsch, Camp

Abstract

Elämme tällä hetkellä onnellista aikaa siinä suhteessa, ettemme tarkkaan tiedä, mitä on hyvä maku. Tämä on antanut vapautta ja liikkumavaraa, ei pelkästään alemmalle keskiluokalle, mutta myös yliopistotutkijoille. Etenkin humanistinen taiteentutkimus on kokenut itsensä vapaaksi ”epätieteellisten” makupoliisien valvonnasta, niin että tieteellisempi makututkimus on voinut vapaasti laajentua Kitschiä kiinnostavan etäisyyden päästä tarkastelevan myyttitutkimuksen suuntaan. Tällainen asetelma on vaientanut maun modernististen rajapoliisien vaikutuksen jo jokin aikaa sitten.
Section
Artikkelit

Published

2008-04-15

How to Cite

Kuusamo, A. (2008). Alati rajojaan ylittävä huono maku. Tieteessä tapahtuu, 26(2). Retrieved from https://journal.fi/tt/article/view/456