Alati rajojaan ylittävä huono maku

Författare

  • Altti Kuusamo

Nyckelord:

taidehistoria, huono maku, Kitsch, Camp

Abstract

Elämme tällä hetkellä onnellista aikaa siinä suhteessa, ettemme tarkkaan tiedä, mitä on hyvä maku. Tämä on antanut vapautta ja liikkumavaraa, ei pelkästään alemmalle keskiluokalle, mutta myös yliopistotutkijoille. Etenkin humanistinen taiteentutkimus on kokenut itsensä vapaaksi ”epätieteellisten” makupoliisien valvonnasta, niin että tieteellisempi makututkimus on voinut vapaasti laajentua Kitschiä kiinnostavan etäisyyden päästä tarkastelevan myyttitutkimuksen suuntaan. Tällainen asetelma on vaientanut maun modernististen rajapoliisien vaikutuksen jo jokin aikaa sitten.
Sektion
Artikkelit

Publicerad

2008-04-15

Referera så här

Kuusamo, A. (2008). Alati rajojaan ylittävä huono maku. Tieteessä tapahtuu, 26(2). Hämtad från https://journal.fi/tt/article/view/456