Preliminary studies on the variations of pH and volatile fatty acid concentration of the rumen contents of the cow

Authors

  • Martti Lampila Agricultural Research Centre, Department of Animal Husbandry, Tikkurila, Finland

Abstract

Yhden pötsifistelillä varustetun ayrshire-lehmän pötsin sisällön pH mitattiin in vivo-tekniikkaa käyttäen tavallisestikahden ruokintakerran välisen ajan käsittävinä mittaussarjoina. 1—2 tunnin väliajoin suoritetut mittaukset osoittivat, että rehuannoksen ry-sisällön lisääminen jyrkentää ruokintaa seuraavaa pH:n laskua ja alentaa pH-käyrien minimikohtaa. Laidunruokinnan aikana ei pötsin sisällön pH:ssa tapahtunut samanlaista jaksollista vaihtelua kuin sisäruokinnan aikana. Normaalisissa ruokintaolosuhteissa sisällön yläosa on säännöllisesti happamampaa kuin alaosa. Näiden välinen happamuusasteen ero suurenee ruokinnan seurauksena rinnan happamuuden lisääntymisen kanssa. Suurin ero (1,1 pH-yksikköä) todettiin laidunruokinnan aikana. Haihtuvien rasvahappojen konsentraatio sisällön yläosassa oli joissakin tapauksissa yli 50 % alaosan konsentraatiota suurempi. In vitro-menetelmää käyttäen suoritetuissa pH-mittauksissa saadut pH-arvot olivat 0,15—0,65 pH-yksikköä korkeampia kuin rinnakkaisesti suoritetuissa in vivo-mittauksissa saadut, mikä osoittaa, että ensin mainittua menetelmää käyttäen suoritetuissa tutkimuksissa saadut pH-arvot ovat ilmeisesti virheellisen korkeita.

Downloads

Download data is not yet available.
Section
Research notes

Published

1955-01-01

How to Cite

Lampila, M. (1955). Preliminary studies on the variations of pH and volatile fatty acid concentration of the rumen contents of the cow. Agricultural and Food Science, 27(1), 143–153. https://doi.org/10.23986/afsci.71373