Tutkimus muikun eräistä elintarviketeknologisista ominaisuuksista
Abstract
Työn tarkoituksena oli selvittää muikun tuoresäilyvyyttä, kokojakautumaa ja perkaustappioita. Muikut säilyivät kauppakuntoisina +4°C:ssa 24-36 tuntia ja +10°C:ssa alle 24 tuntia. Kalat olisi siis saatava kalastajalta jalostuslaitokseen välittömästi ja kuljetus olisi järjestettävä jäähdytetyssä tilassa tai kalat olisi jäitettävä. Mikrobiologinen pilaantuminen eteni aina rasvojen pilaantumisen edellä. TBA-luku ei soveltunut laadun kriteeriksi tässä työssä. Nuottapyynnillä saatiin kaikista kolmesta tutkimuskohteesta yli 60 % saalista 10—16 g:n muikkua muiden kokoryhmien jäädessä vähäisiksi. Tämä kokoryhmä soveltuu hyvin jalostusraaka-aineeksi. Keskimääräinen perkaustappio oli 25.6%.Downloads
How to Cite
Copyright (c) 2024 Jorma J. Laine, Virve Raussi, Pekka Koivistoinen
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.