Tulevat numerot

1/2022 Vapaa teema (dl 5.11.2021)
Vapaan teeman numeroon 1/2022 otetaan käsikirjoituksia vastaan 5.11.2021 asti. Kirjoituksia voi tarjota Idäntutkimuksen maantieteellisesti kattamaan alueeseen liittyen eri tutkimusaloilta. Julkaisemme muun muassa tieteellisiä artikkeleita, esseitä, kolumneja ja kirja-arvioita. Tieteellinen artikkeli on pituudeltaan noin 4 000–6 000 sanaa, ja se on vertaisarvioitu julkaisu. Essee on pituudeltaan noin 2 500 sanaa, ja kolumnin pituus on enintään 700 sanaa. Ajankohtaista-osiossa julkaistaan mm. konferenssiraportteja ja muista ajankohtaisista tapahtumista kertovia tekstejä (noin 720–1 200 sanaa).

Lähetä ehdotuksesi julkaistavaksi tarjottavasta artikkelista tai muista materiaaleista Lähetä käsikirjoitus -toiminnolla. Tutustu ensin kirjoittajan ohjeisiin. Juttuideoista keskustellaksesi ota yhteyttä numeron päätoimittaja Mika Perkiömäkeen [at] helsinki.fi tai muihin toimituskunnan jäseniin.

4/2021 Rakkaus (dl 15.8.2021)
Käsitteleekö Venäjään tai itäiseen Eurooppaan liittyvä tutkimuksesi rakkautta? Vuoden 2021 viimeinen numero on omistettu myönteisille tunteille ja erityisesti tunteista jaloimmalle, joka usein jää vähälle huomiolle tieteellisessä keskustelussa. Romanttinen rakkaus, perhesiteet, yhteisöllinen rakkaus, fanittaminen, rakkauden representaatiot taiteessa, rakkaus ideologiana – näkökulmia aiheeseen on monta, kuuntelet vain sydämesi ääntä. Rakkaus-numeromme on avoin eri tieteenalojen ja metodien lähestymistavoille.

3/2021 Teknologia (dl 15.4.2021)
Teknologia on läsnä elämässämme monin tavoin ja monissa eri muodoissa. Perinteisesti käsite on liitetty teollisuuteen, koneisiin ja ”koviin tieteisiin”. Digitalisoitumisen myötä se liittyy myös entistä enemmän meidän kaikkien arkeen ja arjen toimintoihin. Samalla käsite on muuttunut abstraktimmaksi ja jopa näkymättömäksi – informaatioteknologian läsnäoloa ja vaikutusta elämäämme ei aina enää edes huomaa. Millä eri tavoilla teknologian voi nähdä liittyvän Venäjän tai itäisen Euroopan ihmisten elämään, työhön tai vapaa-aikaan, ennen ja nyt? Mitä tekemistä teknologialla on kulttuurin ja taiteen kanssa? Minkälainen on teknisten keksintöjen historia Venäjällä ja itäisessä Euroopassa? Entä minkälainen vaikutus teknologisella kehityksellä on ollut aluetutkijan arkeen ja tutkimustyön metodologiaan? Teemanumeroon voi tarjota artikkeleita, esseitä, kolumneja ja muita Idäntutkimukseen sopivia tekstejä erilaisista teknologiaan liittyvistä aiheista. Lähetä juttuehdotuksesi numeron vastaavalle toimittajalle Ira Österbergille [at] helsinki.fi tai päätoimittaja Katja Lehtisaarelle.

 

Kaikkia numeroitamme koskevat kirjoitusohjeet löytyvät sivuiltamme journal.fi/idantutkimus/about/submissions. Tervetuloa tarjoamaan juttuideoita! Julkaisemme muun muassa tieteellisiä artikkeleita, esseitä, kolumneja, väitöslektioita, kirja-arvioita, seminaariraportteja ja keskustelunavauksia. Pyydämme jättämään valmiit artikkelikäsikirjoitukset Journal.fi-sivuston kautta; juttuideoista keskustellaksesi ota yhteyttä päätoimittaja Katja Lehtisaareen [at] helsinki.fi, toimituskunnan jäseniin tai teemanumeroiden toimittajiin.