Kirjoituskutsu
Mikaeliin voi tarjota ennen julkaisemattomia käännös- ja tulkkaustieteellisiä artikkeleita alla kuvatulla tavalla.
KäTu-symposiumiin perustuvissa artikkeleissa kieli voi olla muu kuin kuin abstraktin, esitelmän tai työpajan kieli, mutta muiden kielten kuin suomen, ruotsin tai englannin käytöstä pyydetään tiedustelemaan toimittajilta.
Päällekkäisyyksien välttämiseksi konferenssiraporttien, kirja-arvioiden tai käännösten lähettämisestä kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä toimittajiin (mikael@sktl.fi) ennen käsikirjoituksen tarjoamista.
Numero 1
Mikaelin numeroon 1 voi tarjota seuraavia artikkeleita:
- vertaisarvioidut artikkelit, jotka perustuvat kuluvan vuoden KäTu-symposiumiin hyväksyttyihin esitelmiin, postereihin tai työpajoihin (kieli suomi, ruotsi tai englanti, pituus 35 000–42 000 merkkiä; plenaariesitelmiin perustuvat artikkelit enintään 62 000 merkkiä)
- vertaisarvioimattomat artikkelit
- katsaus- tai keskusteluartikkelit, jotka perustuvat kuluvan vuoden KäTu-symposiumiin hyväksyttyihin esitelmiin, postereihin tai työpajoihin (kieli suomi, ruotsi tai englanti, pituus 35 000–42 000 merkkiä)
- professoriluennot ja lektiot (kieli suomi, ruotsi tai englanti, ei merkkimääräistä pituusrajoitusta)
- kirja-arviot, konferenssiraportit ja muistokirjoitukset (kieli suomi, ruotsi tai englanti, pituus 5 000–15 000 merkkiä)
- tieteellisten tekstien käännökset (tulokieli suomi tai ruotsi, tiedustele pituudesta toimittajilta)
Numero 2
Mikaelin numeroon 2 voi tarjota seuraavia artikkeleita:
- vertaisarvioidut artikkelit (kieli suomi tai ruotsi, pituus on 35 000–42 000 merkkiä). Artikkeli voi perustua kuluvan vuoden KäTu-symposiumiin hyväksyttyyn abstraktiin, esitelmään tai työpajaan.
- vertaisarvioimattomat artikkelit
- katsaus- tai keskusteluartikkelit (kieli suomi tai ruotsi, pituus on 35 000–42 000 merkkiä). Artikkeli voi perustua kuluvan vuoden KäTu-symposiumiin hyväksyttyyn abstraktiin, esitelmään tai työpajaan.
- professoriluennot ja lektiot (kieli suomi, ruotsi tai englanti, ei merkkimääräistä pituusrajoitusta)
- kirja-arviot, konferenssiraportit ja muistokirjoitukset (kieli suomi, ruotsi tai englanti, pituus 5 000–15 000 merkkiä)
- tieteellisten tekstien käännökset (tulokieli suomi tai ruotsi, tiedustele pituudesta toimittajilta)
Numero 3 eli teemanumero
Mahdollinen kolmas numero on vierailevien toimittajien toimittama teemanumero, joka sisältää vähintään kolme samaa aihetta käsittelevää artikkelia. Lisäksi teemanumerossa voi olla oma, numeron artikkelit yhteen nivova johdantoartikkeli, jonka vierailevat toimittajat kirjoittavat. Teemanumeron julkaisukielistä sovitaan erikseen vierailevien toimittajien ehdotuksen pohjalta.
Vertaisarvioitujen käännös- ja tulkkaustieteellisten artikkelien lisäksi teemanumeroon voi sisältyä myös vertaisarvioimattomia artikkeleita, kuten katsaus- ja keskusteluartikkeleita, kirja-arvioita ja konferenssiraportteja.
Ehdotukset seuraavan vuoden teemanumeroksi tulee tehdä viimeistään 31.3. mennessä (mikael@sktl.fi). Ohjeet ehdotuksen tekemiseksi löytyvät täältä.
Aikataulu
Numeroiden aikataulu (käsikirjoitusten jättö, ilmoitus hyväksymisestä vertaisarviointiin jne.) on ilmoitettu täällä.
Ohjeita kirjoittajille
Pyydämme sinua perehtymään artikkelityyppien kuvauksiin ja kirjoitusohjeisiin.
Jätä käsikirjoituksesi osoitteessa https://journal.fi/mikael/about/submissions. Artikkelin lähettäminen edellyttää käyttäjätunnuksen luomista ja kirjautumista journal.fi-alustalle. Jos olet aiemmin luonut käyttäjätunnuksen lähettääksesi artikkelin johonkin muuhun journal.fi-alustalle toimivaan lehteen, voit käyttää samaa tunnusta myös Mikaelissa.