Luomutuotannosta eväitä ruokajärjestelmän kestävyysmuutokseen

Kirjoittajat

  • Sari Autio
  • Sari Iivonen

Avainsanat:

maatalous, elintarviketuotanto, luonnonmukainen tuotanto, luomu, ympäristövaikutukset, kemikaalit

Abstrakti

Luomutuotannossa Suomen peltoalasta on noin 13 % ja maatiloista noin joka kymmenes. Tässä katsauksessa tarkastelemme luomutuotannon vaikutuksia pohjoiseen ilmastoomme, vesistöihin ja luonnon monimuotoisuuteen julkaistun tutkimustiedon valossa ja arvioimme luomutuotannon mahdollisuuksia edistää ruokajärjestelmän kestävyyttä.

Osasto
Katsauksia

Julkaistu

2019-05-02

Viittaaminen

Autio, S., & Iivonen, S. (2019). Luomutuotannosta eväitä ruokajärjestelmän kestävyysmuutokseen. Tieteessä tapahtuu, 37(3). Noudettu osoitteesta https://journal.fi/tt/article/view/80468