Käsikirjoitukset

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy lähettääksesi käsikirjoituksen.

Käsikirjoituksen lähettämisen tarkistuslista

Kirjoittajien tulee varmistaa, että heidän käsikirjoituksensa noudattaa kaikkia seuraavia kohtia. Jos näitä ohjeita ei noudateta, käsikirjoitus palautetaan kirjoittajalle.
  • Käsikirjoitus noudattaa Virittäjän antamia kirjoittajanohjeita ja sen lähdeluettelo on laadittu Virittäjän käytännön mukaisesti (pdf-ohjetiedosto).
  • Käsikirjoitusta ei ole julkaistu aiemmin, eikä sitä tarjota samanaikaisesti julkaistavaksi muualle.

Kirjoittajan ohjeet

Rekisteröityminen kirjoittajaksi

Rekisteröityminen kirjoittajaksi tapahtuu OJS-järjestelmän Rekisteröityminen-linkistä. Jos kirjoittaja on jo rekisteröitynyt Virittäjän tai jonkin muun TSV:n OJS-järjestelmässä olevan lehden käyttäjäksi, tunnus ja salasana säilyvät entisellään.

Ohjeita kirjoittajalle

Virittäjä on erityisesti suomen kielen, sen sukukielten ja niiden opetuksen tutkimusta esittelevä kielitieteellinen aikakauslehti, joka julkaisee artikkelien lisäksi myös muita kielitiedettä koskevia kirjoituksia, kuten katsauksia, havaintoja, kirja-arvosteluja, keskustelupuheenvuoroja ja lektioita. Väitöslektiot julkaistaan Virittäjän verkkolehdessä.

Virittäjä noudattaa refereekäytäntöä, mikä tarkoittaa sitä, että artikkeleiksi ja katsauksiksi tarjottavat käsikirjoitukset annetaan vähintään kahden nimettömänä pysyvän asiantuntijan arvioitavaksi. Päätoimittajan harkinnan mukaan myös havainnot ja keskustelupuheenvuorot voidaan antaa arvioitaviksi. Mikäli kirjoitus hyväksytään, kirjoittajan on otettava huomioon arvioijien ja toimituksen tekemät muutos- ja korjausesitykset.

Lehti ei sitoudu ennalta julkaisemaan mitään tarjottua aineistoa, ei edes tilattua, ja sillä on oikeus toimittaa ja lyhentää tekstiä. Lehti varaa oikeuden kaiken painetun aineiston julkaisemiseen myös verkkosivuillaan, ellei tekijä aineistoa tarjotessaan erikseen sovi toisin toimituksen kanssa. Hyväksyttyjen kirjoitusten julkaisuaikataulusta neuvotellaan toimituksen kanssa. Virittäjä ei maksa kirjoituspalkkioita eikä painata eripainoksia mutta toimittaa artikkelien ja katsausten kirjoittajille pyynnöstä yhden kappaleen lehden kyseistä numeroa. Muussa osastossa julkaistu kirjoitus ei oikeuta tekijänkappaleeseen.

Kirjoitusten lähettäminen toimitukseen

Kaikki Virittäjään tarjotut kirjoitukset lähetetään toimitukseen OJS-järjestelmässä. Kirjoituksen lähettäminen OJS-järjestelmässä edellyttää rekisteröitymistä kirjoittajaksi (ks. yllä).

Tekstitiedostot voi lähettää Word-tiedostona (.doc ja .docx-päätteet) tai RTF-muodossa (.rtf).

Artikkelien ja katsausten suositeltava pituus on 20–25 liuskaa eli 46 000–60 000 merkkiä välilyönneittä, katsausten 15–25 (36 000–60 000), havaintojen 5–15 (12 000–36 000 merkkiä) ja keskustelupuheenvuorojen korkeintaan 5 liuskaa (12 000 merkkiä). Kirja-arviot ovat yleensä 3–6 liuskan (7 000–15 000 merkin) mittaisia; niistä, kuten myös laajemmista tieteellisistä arvioista (noin 10 liuskaa eli 24 000 merkkiä), on sovittava etukäteen kirjallisuustoimittajan kanssa.

Artikkelien mukaan on lisäksi liitettävä noin 200 sanan mittainen suomen- ja englanninkielinen, kirjoituksen ydinkohdat selvästi esiin tuova tiivistelmä.

Kaikki kirjoitukset tulee lähettää kielellisesti, tyylillisesti ja teknisesti viimeistellyssä muodossa. Tarvittaessa toimitus voi pyytää kirjoittajaa tarkistuttamaan kirjoituksensa kieliasun asiantuntijalla. Tarkat kirjoittajan ohjeet ovat Virittäjän kotisivuilla pdf-tiedostona. Ne voi myös tilata lehden toimitussihteeriltä.

Tietosuojaseloste

Kirjoittajan antamia tietoja käytetään vain Virittäjän tarpeisiin eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Lue Journal.fi-palvelua koskeva tietosuojaseloste.
Julkaisu toimii palvelun yhteisrekisterinpitäjänä yhdessä Tieteellisten seuran valtuuskunnan kanssa tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.