Ruokakulttuuri kasvattaa kansaa
Kylli, Ritva (2021). Suomen ruokahistoria. Gaudeamus. 525 sivua.
Abstrakti
Suomen ruokahistoria on tuhti paketti tietoa ja viihdettäkin. Kirja kuljettaa lukijansa aina keskiajalta vuosituhannen vaihteeseen
tarjoillen perinpohjaisen, kronologisen faktatiedon ohella lusikallisia tai peräti kauhallisia mielenkiintoisia yksityiskohtia
aikalaiskuvausten, sananparsien ja anekdoottien muodossa. Lähteitä ja kuvalähteitä on listattu 20 sivua: mukana on tutkimuskirjallisuuden lisäksi runsaasti arkistolähteitä, lehtiä, keittokirjoja, mainoksia, kaunokirjallisia teoksia ja muistitietoa. Leipätekstiä elävöittävät ilmiöitä kuvaavat tietolaatikot, muun muassa leivästä ravinnon lähteenä, marjoista, keittoastioiden ja ruuanlaittovälineiden kehityksestä ja sushin Suomen-valloituksesta. Kuvitus on runsas ja monipuolinen.
Copyright (c) 2021 kirjoittaja
Tämä työ on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen Julkinen -lisenssillä.