Ruokakulttuuri kasvattaa kansaa

Kylli, Ritva (2021). Suomen ruokahistoria. Gaudeamus. 525 sivua.

Avainsanat: kirja-arviot, kulttuurihistoria, ruokakulttuuri

Abstrakti

 

Suomen ruokahistoria on tuhti paketti tietoa ja viihdettäkin. Kirja kuljettaa lukijansa aina keskiajalta vuosituhannen vaihteeseen
tarjoillen perinpohjaisen, kronologisen faktatiedon ohella lusikallisia tai peräti kauhallisia mielenkiintoisia yksityiskohtia
aikalaiskuvausten, sananparsien ja anekdoottien muodossa. Lähteitä ja kuvalähteitä on listattu 20 sivua: mukana on tutkimuskirjallisuuden lisäksi runsaasti arkistolähteitä, lehtiä, keittokirjoja, mainoksia, kaunokirjallisia teoksia ja muistitietoa. Leipätekstiä elävöittävät ilmiöitä kuvaavat tietolaatikot, muun muassa leivästä ravinnon lähteenä, marjoista, keittoastioiden ja ruuanlaittovälineiden kehityksestä ja sushin Suomen-valloituksesta. Kuvitus on runsas ja monipuolinen.

Kirjoittajan esittely

Mari Pakkala-Weckström, Helsingin yliopisto

FT, dosentti, englannin kääntämisen yliopistonlehtori, kielten osasto, humanistinen tiedekunta

 

Osasto
Kirja-arvio
Julkaistu
joulu 11, 2021
Viittaaminen
Pakkala-Weckström, M. (2021). Ruokakulttuuri kasvattaa kansaa: Kylli, Ritva (2021). Suomen ruokahistoria. Gaudeamus. 525 sivua. Aikuiskasvatus, 41(4), 386–387. https://doi.org/10.33336/aik.112765