Ruokakulttuuri kasvattaa kansaa

Kylli, Ritva (2021). Suomen ruokahistoria. Gaudeamus. 525 sivua.

Abstract

 

Suomen ruokahistoria on tuhti paketti tietoa ja viihdettäkin. Kirja kuljettaa lukijansa aina keskiajalta vuosituhannen vaihteeseen
tarjoillen perinpohjaisen, kronologisen faktatiedon ohella lusikallisia tai peräti kauhallisia mielenkiintoisia yksityiskohtia
aikalaiskuvausten, sananparsien ja anekdoottien muodossa. Lähteitä ja kuvalähteitä on listattu 20 sivua: mukana on tutkimuskirjallisuuden lisäksi runsaasti arkistolähteitä, lehtiä, keittokirjoja, mainoksia, kaunokirjallisia teoksia ja muistitietoa. Leipätekstiä elävöittävät ilmiöitä kuvaavat tietolaatikot, muun muassa leivästä ravinnon lähteenä, marjoista, keittoastioiden ja ruuanlaittovälineiden kehityksestä ja sushin Suomen-valloituksesta. Kuvitus on runsas ja monipuolinen.

Author Biography

Mari Pakkala-Weckström, Helsingin yliopisto

FT, dosentti, englannin kääntämisen yliopistonlehtori, kielten osasto, humanistinen tiedekunta

 

Section
Kirja-arvio
Published
Dec 11, 2021
How to Cite
Pakkala-Weckström, M. (2021). Ruokakulttuuri kasvattaa kansaa: Kylli, Ritva (2021). Suomen ruokahistoria. Gaudeamus. 525 sivua. Aikuiskasvatus, 41(4), 386–387. https://doi.org/10.33336/aik.112765